Sajtóközlemény: Viasat 3 még mindig a csúcson

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 24, 14:07-kor a(z) sajtóközlemény témába.

Nyilvánosságra hozta harmadik negyedéves eredményét a Modern Times Group (MTG) nemzetközi szórakoztatóipari vállalatcsoport, a VIASAT3 tulajdonosa és a TV6 csatorna magyarországi üzemeltetője. A 2008. szeptember 30-án lezárult harmadik negyedévben jelentős nyereségnövekedést könyvelhetett el a csatorna.

A Viasat Hungária Zrt. harmadik negyedéves árbevétele a tavalyi év hasonló időszakához képest 48 százalékkal, 34-ről 51millió svéd koronára (kb. 1,25 milliárd forint) nőtt. Az év első kilenc hónapjára vetítve a növekedés 32%-os; az árbevétel 116-ról 153 millió svéd koronára nőtt (kb. 4,05 milliárd forint). (A bevételi adatok a VIASAT3 és TV6 csatornák összes bevételét, köztük a “netnet” alapon számított hirdetési bevételeket tartalmazzák.)

A harmadik negyedéves üzemi eredmény a tavalyi 3 millió svéd koronáról több mint duplájára, 7 millió koronára nőtt (ami 14%-os üzemi nyereségrátát jelent), míg az első három negyedéves üzemi eredmény 19 millió svéd koronáról 25 millió koronára emelkedett (16%-os üzemi nyereségráta).

„A remek harmadik negyedévi eredményre azért is vagyunk különösen büszkék, mert a hirdetési szempontból holtszezonnak számító időszakban a cég üzemi eredményessége megközelítette a teljes évi értéket, továbbá ezek a számok az idén januárban indult, jelenleg még veszteséges TV6 üzemeltetéséből fakadó negatív hatást is tartalmazzák már. A hirdetőink és kábelszolgáltató partnereink kitartó bizalma stabil alapot nyújt számunkra a további fejlesztésekhez” – mondta Kocsis Attila vezérigazgató.


free web stats