Bones – 4.05 – The Perfect Pieces in the Purple Pond

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 30, 13:47-kor a(z) Bones témába.


Premier: 2008/09/24
Írta: Josh Berman
Rendezte: Jeannot Szwarc

Egy fiatal Ehler-Danlos fiút holtan és egyben fejetlenül találnak egy tározónál. A csontokból hamar összeáll egy kép, viszont a fejhiánya miatt nem tudnak elindulni, ezért a jellegzetes cipőt választják. Így jutnak el a családjához, valamint múltjához. Jack még mindig maga alatt van Angelaval való szakításuk után. Sweets meglátogatja Zack-et a diliházban, míg Booth hátfájással küszködik…

Megjegyzés: Megérkeztünk az eddigi epizódok mélypontjához. A mostani részt nem éreztem annyira lendületesnek, annyira erősnek, amint az előzőeket. Kevesebb volt a humoros momentum benne, sőt Booth se hozta megszokott formáját. Az a fránya hátfájás ennyire elbánt vele? Nagyon úgy tűnik. Az eset sem kötött le annyira, viszont a mellékszál hozta a meglepetéseket. Gondolok itt Zack feltűnésére, valamint egy újabb gyakornokra, aki megint csak becsötölt. Sosem lesz Brennan-nak.

Kezdjünk mindent az elején. Booth hátfájában szenved, ami kihat az egész részre. Egyáltalán nem hozta a viccesebbik felét. Elsütött párat, de inkább voltak erőltetetek, mint poénosak. Kaptunk egy fiatal holtestet, akinek Ehler-Danlos-a volt. Nem éppen a legjobb betegség. (Lehet rákeresni wikipédián.) Önmagában már ez is lehúzta a színvonalat. A sor koránt sem ért véget, tehát folytatom.

Jack maga alatt van, még mindig. Angela ennyire megérintette. Gondolom én, az események a harmadik évadban történhettek, mert itt a folytatásban nem emlékszem ilyenre. Meglepetés – legalábbis nekem az volt – feltűnt Zack, a dilis-zseni. Igazából nem tudom, milyen kötödés kapcsolja kettőjükhöz. (Valaki helyre tenne?) Brennnan sorba kiüti a gyakornokokat. Megint kifogott egy olyant, akinek nincs ki a négykereke. Az már csak egy másik dolog, hogy az első alkalomtól provokálta.

Mélypont? Igen, ennyire alá nem kellett volna adni. Hogyan dobhatnák fel? Hozzák az évadpremier hangulatát. Akkor éreztem a legerősebbnek. Jót tett a sorozatnak a költözetést. Nem tudom, miképp vélekedik minderről lelkes Bones látogatónk, rocker8ivi. Várjuk kommentjeit.

Track list:
“Set Free” by Katie Gray
“Something Old, Something New” by Caroline Westfall, Patty Smith, Paul Kean, Peter Lewey, and Stuart Kabak
“Push the Feeling On” by The Nightcrawlers


free web stats