Fringe – 1.04 – The Arrival

 
Beküldte: tess 2008 October 29, 17:29-kor a(z) Fringe témába.

Premier: 2008/9/30
Írta: Jeff Pinkner, J.J. Abrams
Rendezte: Paul A. Edwards

Az ügynökség egy furcsa kapszulára bukkan, ami egészen biztosan a kirakós egy újabb eleme lehet. Broyles bevonja a csapatot is a nyomozásba, mely gyorsan eredményeket is hoz. Olivia kiszúr a háttérben egy kopasz, szemöldöknélküli férfit, aki a ’80-as években talált tárgynál is ott volt. Sőt, most is ugyanúgy néz ki mint anno. Közben Walter látszólag teljesen bekattan és ellopja a kapszulát, amire egy másik férfi is vadászik…

Megjegyzés: Illő volt végre felmutatniuk a készítőknek, mert két rész alatt igen csak elment az a lendület, amit a Pilot részben láthattunk. Végre megint érződik a high-concept hatás és végre nem csak egy randomnak tűnő részt kaptunk. Ebben nagy szerepe volt a kopasz férfinek, vagyis a „Figyelőnek”, aki engem leginkább az X-aktás Cigarettázó férfira emlékeztetett. Sőt ha jobban megfigyeljük, akkor dettó ugyanaz a karakter. Egy titokzatos férfi, aki mindent tud, aki mindenhol ott van és akiről semmit sem lehet  tudni.

A nagy kérdés meddig viszik tovább ezt a karaktert a készítők. Az eddigi infók szerint Michael Cerveris karaktere 3 részt kapott, bár ez még közel sem biztos. A másik érdekes kérdés a finálé utolsó perceiben merül fel, bár erre titkon szerintem mindenki számított is. Nem akarok spoilerezni, legyen meglepetés, de úgy sem lesz. Nekem nem volt az, de tény, hogy elég rendesen felpörgette a várómétert. 

A sok pozitívum mellett azért ott volt Peter hirtelen megtérése is, ami nekem kissé gyorsnak és persze túl egyszerűnek tűnik. Az meg már végképp idegesít, hogy Walter még mindig nem mondott semmi kézzelfoghatót. Ez az eredettörténet a „Megfigyelőről” mondjuk elment, de érdemben még mindig nulla.

Track list:

Crazy – (Willie Nelson
King of the Road – (Roger Miller

This entry has a rating of 4

free web stats