Fringe – 1.05 – Power Hungry

 
Beküldte: tess 2008 October 29, 18:54-kor a(z) Fringe témába.

Premier:  2008/10/14
Írta: Julia Cho, Jason Cahill
Rendezte: Christopher Misiano

A csapat egy furcsa liftbaleset után nyomoz, amikor is Walter érdekes felfedezést tesz. A liftben utazók már halottak voltak a becsapódáskor, méghozzá áramütés következtében. Sőt kiderül, hogy a liftben utazók közül egy ember nem halt meg. A nyomok ismét Walter egykori kísérleteihez vezetnek, valamint egy körözött doktorhoz, aki illegális emberkísérleteket végez és ezzel megváltoztatja az alanyait. Eközben Olivia folyamatosan hallucinál John visszatéréséről…

Megjegyzés: A mostani rész némileg eltér az előző részben felvázolt sémától, de még nincs okunk panaszra. Igaz majdnem egy tipikus random részt kaptunk, egy random esettel, de még bőven nem „monster of the week” effektusról van szó. Itt leginkább arra gondolok, hogy van valamilyen szintű kapcsolat az előző résszel. Először is John Scott szerepeltetése nem kis bátorságra vall. Egész eddig megpróbált a sorozat a földön maradni, ami többé-kevésbé sikerült is.  Most viszont egész fura érzés volt látni John-t. Nem tudtam eldönteni, hogy most szellemet lát Olivia, vagy egy élő embert? Vagy csak a stressztől hallucinál? 

Talán ennek is köszönhető, hogy a részben szereplő ügy most kissé a háttérbe húzódott. Nem is baj, mivel a Fringe alapból szerializált sorozatnak készült Lost mintára, így nem szabadna benne ennyi epizódszerepnek lennie. Walter mondjuk a végén frankón rendbe is tette a dolgokat és hirtelen visszatértünk a földre, hogy aztán kapjunk egy újabb pofont.  Bizony, megint ott vagyunk ahol elkezdtük, vagyis John léte még mindig kérdéses. Az előző részekből pont ezt hiányoltam, pont azt, ami anno nem tetszett a Lost-ban.

Az meg végképp külön öröm volt, hogy Peter sérülései többnyire megmaradtak és hogy a „Figyelő” ismét szerepelt a részben. Érzésem szerint lesz neki még szerepe a jövőben. Igaz eddig 3 rész van betervezve, de a sorozat a következő rész után pihenőre megy, ami pedig a pihenő után történik még ismeretlen.

Track list:

Can’t Fight This Feeling Anymore (REO Speedwagon)

This entry has a rating of 3

free web stats