Fringe – 1.06 – The Cure

 
Beküldte: tess 2008 October 29, 20:13-kor a(z) Fringe témába.

Premier: 2008/10/21
Írta: Brad Caleb Kane, Felicia D. Henderson
Rendezte: Bill Eagles

Egy gyógyíthatatlan betegség női áldozatai sorra tűnnek el, mígnem egyikük hirtelen felbukkan. A zaklatott nő aztán hirtelen meggyilkol, egy étteremnyi embert az ügy pedig az ügynökséghez kerül. Walter tézise alapján valamiféle biológiafegyverrel lehet dolguk, amit éppen élesben tesztelnek a készítők. Peter és Olivia a nyomozás során eljut egy befolyásos gyógyszercéghez, ami látszólag teljesen megközelíthetetlen. Az egyetlen esélyük a Massive Dynamics lenne, de ez törvénybeütköző segítség, aminek súlyos ára van…

Megjegyzés: Végre elérkezett az idő, amikor azt mondhatom, hogy a tökéletesre sikerült nyitójelenetet tökéletes zárás követte. Eddig az ügyek felvezetése ugyanis igen csak jóra sikeredett, de a lendület a végére folyamatosan alábbhagyott. Ez volt az első rész, aminél érezhetően volt potenciál és ezt ki is használták a készítők. Volt itt ugyanis minden, amit már jó ideje nem láthattunk ennyire nyíltan és fedetlenül országos adón. Gondolok itt a durván véres nyitójelenetre, a fejnélküli nő boncolására vagy a morális kérdésekre. A nyers társadalomkritikára, miszerint a multik irányítják még Amerikát is. Súlyos képi világ súlyos mondanivalóval és mégis egy remek rész lett!

Ez részben köszönhető annak is, hogy tényleg érezhető a high-concept hatás. Eddig ugye az aktuális ügy állt az előtérben és a „részekből egészet” felfogás meg a fináléban kapott némi szerepet. Most szinte teljesen megfordult a sorrend. Az ügy megoldása még mindig központi szerepet tölt be, de végre foglalkoznak a kirakóssal is. Méghozzá nem gyengén. Durva kapcsolati háló alakul/alakult ki, ami érzésem szerint még sok lehetőséget tartogat. Gondolok itt Nina Sharp és Peter egyezségére vagy éppen Walter és Sharp egykori kapcsolatára. Sok-sok lehetőség, melyben tényleg van ötlet.

Emellett ott van még Olivia karaktere is, akit érdekes módon formálnak. Kaptunk némi eredettörténetet itt is, de a lényeg most sokkal inkább Esterbrook fenyegetésén és persze Broyles kijelentésén van. Az meg már csak tényleg külön öröm, hogy a Figyelő ismét cameozott egy lazát. Igaz a mostani szerepe nincs rajta egyetlen stáblistán sem, de azért a hotel bárjában ott volt.

This entry has a rating of 4

free web stats