A TV2 vezérigazgató tisztában van a helyzettel

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 12, 14:23-kor a(z) Magyar hírek témába.

Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója, nem riadt vissza az origo kérdéseitől. Várdy tisztában van azzal, hogy rájár a rúd a csatornára, ami mellé a gazdasági krízis is hozzácsapódik. A több hete, pár hónapja tartó vállság miatt 35 dolgozójuktól kell megválniuk, amit nem néz jó szemmel, de sajnos cselekedniük kell. (Az interjú alkalmával több dologra fény derült. Mi csak a főbbeket emelnénk ki, akit érdekelnek a részletek: az látogassa meg a fenti linket.)

Büszkén emelte ki három-három példával a hír és a szórakoztató részleg legnézettebbjeit, amik nem mások volnának, mint a Tények, Napló és Mokka, valamint House, Született feleségek és NCIS – Tengerészeti helyszínelők dupla triós volna. Tovább elégedett a Megasztár és a Hal a tortán teljesítményével. Szóba került egy nagyszabású projekt is, mint a tavalyi Uri Geller show, de egyelőre konkrétumokat nem mondtak, mert csak tervekről van szó és a mostani helyzetünkben mindent kétszer kell átgondolniuk.

Nem maradhatott ki a sorból a Sztárok a fejükre estek című napi reality-jük, melyről mindenkinek elsőként az RTL Klub-os Celeb vagyok, ments ki innen! koppintás jut az eszébe, hol ott Frei az alapok – állítólag – már egy éve megalapozta, csak éppen a koncepció kibontása tartott mostanáig. Várdy elmondása szerint: „A mienk szórakoztató, mozgékony és kalandos. Ebben a valóságshow-ban valódi küzdelmek vannak, valódi feszültségek, így amikor a kocsikat elnyelte a sártenger, az egy valós esemény megörökítése.” – miután megemésztettük szavait, olvassuk csak el tess véleményét! S, azért nem adnak belőle hétvégenként újabb részt, mert “live entertainment”-ben hisznek, azaz az élő, szórakoztató show-ban, így nincs helye ott másnak.

Számomra legkedvesebb, legjobban önkritizáló mondatával folytatnám: „(…) idén több új műsor maradt meg, mint tavaly, amikor egy sem.” – kerekperec megmondta, elk*rták!

Ezt követően kerültek szóba a bukott sorozatok. Elsőként az XXL, mely nagy lendülettel indulva esett pofára a későbbiekben. Mindezt a túlvállalással magyarázta. A Senorita Szöszi már egy nehezebb esett, melynek elhasalására három alternatívája is volt: 1) „túl távolinak tűnik, 2) „nem találtuk meg a helyét a struktúrában”, 3) „megrendezettnek tűnik”. A 10! levételét egyelőre nem tervezik, mert szerintük időt kell adni neki. Végezetül egy jó hír. Nem törölték a Cápák-at, csak szüneteltetik, míg fel nem szabadul egy új, sokkal előnyösebb időpont: „Vannak műsorok, amiket akkor fedeznek fel a nézők, amikor új időpontra kerülnek, ilyen a már említett Hal a tortán. Nem a Cápák volt rossz, inkább nem jó helyen adtuk.”


free web stats