Standoff 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2006 September 28, 11:30-kor a(z) Pilot,Standoff témába.

standoff_101.jpg
Premier: 2006/9/5
Írta: Craig Silverstein
Rendezte: Tim Story

Matt Flannery és Emily Lehman az FBI két legjobb túsztárgyalója. A munka adta sikereken túl azonban mást is megosztanak egymással, ami nem publikus a csapat többi tagja előtt. Matt azonban egy küldetés során kifecsegi a kettejük közti kapcsolatot, ami persze egy sorkérdést zúdít rájuk. Szerencséjükre viszont van fontosabb dolog is mind kettejük kapcsolata. Egy iszlám merénylő egy egész kávéházat akar a levegőbe repíteni, amennyiben nem teljesítik a kéréseiket. Mint később kiderül a merénylő az egyik szenátor fia, így Emily hogy mentse a menthetőt bemegy tárgyalni a merénylőhöz, de időközben a taktikai csapat is elindult…

Megjegyzés: Nos anno nem tápláltam sok reményt a sorozathoz, hisz ez nem éppen a legmegnyerőbb téma a sorozatok világában. Filmeknél is csak azért lehet sikeres mert évente ha 2 hasonló témájú film készül. Szóval már alapból halálra van ítélve a sorozat mondaná az ember, de ez nem igaz. Már a nyitó képsor szemet gyönyörködtető és látványos. Mintha tényleg egy mozi kellős közepébe csöppentünk bele. Hasonlóan jó a kezdés a történeti szállat illetően, hisz egyből a lényegre térnek és nem akarják valami sokáig húzni a két tárgyaló közti intim viszonyt. Ahogy az lenni szokott jön egy kis átvezető meg persze a kérdések hada, de még időben jön a következő akció. Apropó akció, hát van is meg nem is. Igazán maradandót nem nagyon láttunk, de ez persze csak a premier volt. A részt követő beharangozóban már lesz dögivel, szóval várjuk csak ki a végét. Így a premier sokkal inkább az érzelmekre és a karakterekre szorítkozik.
Érzelmek még nem igazán mutatkoznak ki, sőt néhol sokkal inkább poénos a történet, mint meghitt.
A szereplők viszont elég jól ellettek találva. Matt karaktere zseniálisan ötvözi a hú de laza vagyok és a nem tudjátok hogy most komoly vagyok e stílust. Egyszóval a karaktere még bármely irányba fejlődhet. Amolyan probléma vonzó egyéniség. Vele szemben Emily sokkal megfontoltabb elegánsabb és okosabb. És igen pont ez teszi kegyetlen vonzóvá a nézők számára. Fogalmazzunk úgy, hogy ha az akció szál befuccsol, még akkor is lehet építeni rá.

Végső soron nem volt valami nagy eresztés a premier, de van benne lehetőség. Igaz ezt szinte mindig elmondom, de látva a 2. rész előzetesét bizton állíthatom lesz ez még jobb is. Mindenesetre ajánlom mindenkinek, akinek már csömöre van a CSI koppintásokból, hisz hasonló kaliberű sorozattal eddig nem találkozhattunk.

This entry has a rating of 4

free web stats