Supernatural – 4.10 – Heaven and Hell

 
Beküldte: tess 2008 November 30, 0:18-kor a(z) Supernatural témába.

Premier: 2008/11/20
Írta: Eric Kripke, Trevor Sands
Rendezte: J. Miller Tobin

Castiel és Uriel már majdnem elkapták Annát, amikor hirtelen a lány eltűnteti őket. Kis nyomozás és persze egy médium segítségének hála kiderül, hogy Anna nem más mint egy bukott angyal. Vagyis a mennybe nem mehet vissza, hisz az angyalok a fejére pályáznak, a pokolba pedig megint csak nem mehet, mert az maga lenne a vég. A kis csapatnak sikerül egy rövid ideig elrejtőznie, de ekkor Dean-t egy durva döntés elé kerül…

Megjegyzés: Egyszerűen nem értem, hogy mi az istenért szenvednek a készítők a random részekkel, amikor olyan szinten a toppon vannak, hogy 2*40 perc alatt egy olyan történetet tálalnak, ami képes visszaadni a sorozatba vetett hitemet. Most megint ott vagyok, hogy kilóra anyázok és nézném a folytatást, de ez még bőven odébb van. Merthogy ez lett volna a „fall season finale”, ami annyit tesz, hogy a folytatás majd csak 2009-ben lesz esedékes.

Addig pedig maradnak a kínzó kérdések, merthogy van belőlük elég. Először is ott van Anna, aki valami hihetetlenül jól eltalált karakter. Egy bukott angyal a csapatba már tényleg csak hab a tortán Ruby mellett. Aztán ott van a kis affair is Dean-nel, ami még inkább megcifrázza a dolgokat. És a személyes kedvencemről még nem is beszéltem. Anna ugyanis hajdanán góré volt és persze hogy a két angyalé. Mekkora húzás már! Dean kezében tehát egy újabb aduász van.

És ha már angyalok akkor érdemes megemlíteni Castielt is, aki igen csak érdekesen viselkedett Anna társaságában. Meg persze ott volt az a bizonyos „van közös múltunk” szöveg is. Olyan mintha együtt lettek volna anno, de hát Anna beszámolója alapján az angyaloknak nincsenek érzéseik. Most akkor mi van?

Aztán ott van még a másik kedvencem Alastair, aki megint csak egy jól sikerült karakter lett. Ez persze részben köszönhető Mark Rolston remek alakításának is, ami cseppet sem meglepő. Az úriember ugyanis szinte minden jelentősebb sorozatban feltűnt már. Ahogy érezhető volt az előző részben Dean végre kitálalt a pokolbéli élményiből, melyek szervesen Alastair-hoz köthetők. Kitudja, lehet a démonban megvan az ez évi Lilith? Mondjuk, nem lenne rossz, hisz a negatív oldalon nincs állandó fő gonosz, akit láthatunk is. 

Az egyedüli negatívum talán Ruby volt, aki már végérvényesen is a jó oldalra állt. Pedig én titokban bíztam benne, hogy lesz még itt némi kavarás. Ezzel mondjuk nincs is olyan sok probléma, de ez a kapcsolat Sam-mel kissé bárgyú a számomra. Ha ezek most együtt vannak, akkor nem kéne valami jelét is mutatni felénk? Mert nélküle az egész olyan hiteltelen és mesterkélt. Vagy csak én érzem így?

A legfőbb kérdés viszont az, hogy mit hoz a folytatás januárban. A sztorit ugye többé-kevésbé lezárták, jöhet az újabb alapozás és a random részek hada. Sajnos utóbbiból a maradék 12 részbe elég sok elfér. Részemről nem bocsátkozom találgatásokba, mert nagyon nem is érdemes. Annyit viszont mindenképpen remélek, hogy visszahozzák Anna és Alastiar karakterét. Bűn lenne két ilyen jó karaktert csak úgy lehúzni a retyón.

This entry has a rating of 5

free web stats