Reklámmajszolók éjszakája 2008

 
Beküldte: Kanyecc 2008 November 30, 18:01-kor a(z) Elvagyunk témába.

Tegnap este a – huh, lesnem kell hol – Budapest Congress and World Trade Center-ben
(a volt Budapesti Kongresszusi Központban) lezajlott az idei Reklámzabálók éjszakája, amelyen a SorozatGURU Team-je is ott volt, nem beszélve arról a több száz éhes vendégről, sajtósról. A pár héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján kapott tiszteletjeggyel vágtam bele a majszolásba. Megosztanám veletek az este javát, már amin ott voltam, mert abban szerintem egyetérthetünk, hogy egy vidékinek meg van kötve a keze, főleg ha ilyen retek hideg délutánok vannak, az estékről nem beszélve.

Minden úgy kezdődött, hogy elaludtam a 16:40-es buszomat, amivel terveztem a felutazást. Nincs szomorkodásnak helye, mert egy óra múlva jött a következő, legalább meg tudtam kajálni rendesen. A felállás kísértetiesen hasonlított a Sci-Fi találkozóra, amire végül nem sikerült feljutnom. (Tess ott volt, de b*szott írni róla Elvagyunk részlegünkbe, ami havonta egyszer – jobbik esetben – bővül.) Dobtam egy telefont FERCSÁnak, tali helye végül nem a Blaha, hanem a Ferenciek tere volt. Mondanom se kelljen, most jártam ott először, pedig pár alkalommal megjártam Pestet.

Azok a fránya buszok jól kijátszottak bennünket megint, mivel ahol mi álltunk a 112-es k*rvára nem állt meg. Láttuk elmenni – azaz sejtettük és – mellettünk egyszer, kétszer, aztán inkább úgy döntöttünk, felülünk rá a túloldalt és megyünk egy potya félkört, azaz elmentünk a kiindulópontjára – Kálvin térre – és onnan az a célállomásra, az Alkotmány útra. 19:15-re érhettünk oda, a nép java már benn volt, sorba se kellett állnunk.

12 Emese jelöltből 4 ott várt minket és a többi látogatót az ajtóban. Jól megszórtak konfettivel. Meglátogattuk a ruhatárat. 180Ft/ruha-ért letettük a cumonkat, aztán körsétára indultunk. Már az elején lefixálnám, hogy nem volt valamin nagy „wász is dasz” az egész, ettől függetlenül voltak olyan részlegek, ahol tolongások alakultak ki, voltak olyanok, amik kongtak az ürességtől. Az xBox360-as panel szerintetek hova tartozhatott?

…hát nem a legnépszerűbbekhez. Csodálkoztam, de azért 11 magasságára üres box-ot nem találtatok volna, ahogyan a got2b-nél se. Mit takar a márka magában? Volt ott négy-öt szuperfodrász, akik két-három perc alatt olyan frizurát dobtak össze „igazíthatásokból”, néhány csattal, meg gumival, hogy kifutóra mehettek volna.

Miután végig jártuk a paneleket, ahol voltak biciklisek, biztosítósok, stb. beültünk a nagyterembe. Franc se gondolta: mekkora lesz belülről. Jó helyet találtunk, hiszen a páholyban, annak is a baloldalán foglaltunk helyet. Mint később kiderül, inkább célszerűbb lett volna a földszinti középsősor első soraiból válogatni, mert a képek legalább jobbra sikerültek volna. Láthattunk reklámokat, láthattunk Predidance nevű táncolókat, és végezetül a 12 Emesét.

Aztán én tovább nem maradtam, mert ment az utolsó buszom – 22:40-kor – haza, szóval volt para, hogy kinn fogok hagyoskodni, de így is három percnyi pluszban értem oda a Népligetre. Ha valaki megkérdezné tőletek: Érdemes-e 22:10-kor elindulni a Népligetre, akkor mondjátok, hogy simán! Főleg napközben, mert én éjjel csináltam meg. Hamarosan jövők a reklám bejegyzéssel.


free web stats