Eleventh Hour – 1.04 – Savant

 
Beküldte: tess 2008 December 2, 20:25-kor a(z) Eleventh Hour témába.

Premier: 2008/10/30
Írta: Heather Mitchell
Rendezte: Danny Cannon

Több autista gyerek is eltűnik egy hónapra, majd hirtelen a semmiből előkerülnek, de már teljesen megváltozva. Minden gyerek egy speciális témára áll rá, melyek végül is sikeresen elvezetik Dr. Hood-ot és Young ügynököt egy autistákkal foglakozó intézetbe, ahol hamarosan újabb lehetséges áldozatokra bukkannak…

Megjegyzés: A mostani rész tökéletes bizonyíték rá, hogy az Eleventh Hour egy tipikus nyomozós sorozat, ami csupán csak annak köszönheti a sikerét, hogy nem hétköznapi témákat szállít. Szó sincs itt semmi „high concept” hatásról, pedig milyen szép is lenne. Főleg a mostani rész után.

Az alkotók most egy hálásabb témához az autizmushoz fordultak, amiből ugye nagyon könnyen lehet jó történetet kreálni. Gondoljunk csak a sok mozira, melyek többsége sikeresnek mondható. Ehhez hozzájött még a szokásosnál is jobban összerakott aprólékos nyomozás. Nekem személy szerint az jött be a leginkább, hogy hétköznapinak tűnő egyszerű kis dolgokat buzeráltak művészívé. Hihetetlen nagy ötlet. A másik hasonlóan jó lépés a magyarázás, mert bizony nem mindenki van tisztában minden szakszóval. Dr. Hood ebben meg kegyetlen jó és még szórakoztató is.

A hibátlannak tűnő gépezetbe azért némi porszem is csúszott, ami persze hogy a fináléban csúcsosodik ki. A remek felvezetés után a finálé igen kapkodósra sikeredett, ami így a Criminal Mind struktúrájára emlékeztet. Ettől függetlenül a rész kellemes csalódás volt, de nem szabad túlzottan beleélnünk magunkat. Ez ugyanis egy random rész volt, ami most betalált kivételesen. De mi van, ha a következők nem? Istenigazából ide egy halovány kis átívelő szál kellene, mint a Life esetében és nem lenne semmi probléma.

This entry has a rating of 4

free web stats