Smith 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2006 October 3, 17:41-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Pilot,Smith témába.

smith_101.jpg
Premier: 2006/9/19
Írta: John Wells
Rendezte: Christopher Chulack

Bobby Stevens élete első nekifutásra maga az amerikai álom. Szerető feleség, cseperedő gyermekek, jó meló, hát kell ennél több? Igen egy még jobb főnök, aki mellesleg Charlie és egy nő. Bobby és csapata ugyanis Charlienak minden piszokos munkát elvégeznek. Jelen esetben 3 darab festményt kell elrabolniuk az egyik galériából. A rablás előkészületei simán mennek, de maga a rablás már cseppet sem. Annie majdnem lebukik, az egyik társuk meghal és még az FBI is a nyakukra szál. Így nem kétséges hogy felteszi magának a kérdést Bobby, vajon hány meló van még hátra?

Megjegyzés: Hááát, mit nem mondja én jobbra számítottam. A történet pergő meg minden, de volt már ennél pergőbb is. Anno a Heist egyszerűen letaglózott az eleganciájával és a monumentalizmusával. Ellenben itt csak a színtiszta realitás a vonzó. Nincsenek beteg lövöldözések és lehetetlen küldetések. Egy az egyben a realizmusra épít.
A szereplők se gondolok itt Ray Liotta-ra és Franky G-re. Valamint itt van az én kis üdvöském Amy Smart is. Szóval adott a dögös és vonzó szereplőgárda. Persze ez mit sem ér, ha nem társul hozzá egy kis stílus. Nos mondhatni az is megvan az autóknak hála. Ennyi tunningolt elit masinát a Fastlane óta nem láttam egy részben.
De akkor mégis mi a baj vele?
Hát a hülye megoldások. Kezdeném azzal, hogy nincs főcím, ami mondjuk a Pilotnál nem szokott lenni, de itt mégis van vele gigszer. A vágó zseniálisan bemutatja a karaktereket, így már az első percben ismerünk mindenkit. Csak az a baj, hogy a karakterek nevei elég rendesen belelógnak a többi szövegbe.
Jópofa egyből a Fastlane-es indítás, de utána rátenni még egy előzményt? Van benne stílus az tény, mivel eddig nem volt hasonló, de mégis. Az viszont már meredek, hogy amit az első 5 percben láttunk, azt a rész közben újra végig kell néznünk. Élőben! Nincs semmi gyorsítás, vagy összefoglaló vágás, csak a nyers valóság. Ez már azért durva. Csakúgy mint a zene teljes hiánya. Persze a végén a Hide & Seek jó meg minden, de már ezt is láttuk valahol, ugye OC fanok.
Valamint hol van a lehengerlő stílus? Egyszerűen nem dönget a fotelba és sugallja, hogy nézz meg! Szóval valami hiányzik belőle, ami nagyon is fontos lenne. Biztosan lesznek titkok és drámák, de ez egy akció sorozat akarna lenni. Szóval stílus és látvány kell, a többi meg mellékes.

This entry has a rating of 3

free web stats