The Ex List – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 December 10, 21:32-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot témába.

Korrektül lemaradtunk az idei újoncokkal. Elkezdődött az uborkaszezon, ami egyben a pótlásnak ad teret. Az The Ex List nálam egyelő a My Own Worst Enemy-vel. Szintén nagyon vártam a premierjét, de amikor megérkezett, egyáltalán nem éreztem azt a késztetést, mint Upfront alkalmával. Inkább vártam egy hetet, kettőt, hármat (…) és mint kiderült, a CBS-nek fogyott el előbb a türelme kettőnk közül, mert galád módon, mielőtt megnéztük volna, bemondta az unalmast, ami az ő esetében a Cancel-t jelentette. Szomorúan összegyűjtöttem eddig levetített epizódjait, s vártam a megfelelő alkalomra. Ez ma délután következett be.

Mi adja az sorozat varázsát. Mindjárt elmesélem, de előtte lessünk rá az alapkoncepcióra. A középpontban egy virágárus lánya, Bella Bloom áll, aki testvére lánykérőjét szervezi. Daphne-t elviszi egy médiumhoz meglepetés céljából, és ha már ott van, saját jövőjére is rákérdez. Itt tudja meg: Egy éve van arra, hogy megtalálja az igazit vagy szinglin fog meghalni. Az egésznek a löketet a csavar adja meg, hiszen az igazival egyszer már találkozott, jobbik esettben járt. Végülis innen jött az „ex-lista” cím, csak angolul. Innentől – valamilyen szinten – minden sablonosan fog menni, hiszen jön egy jel, ami összehozza az egyik exszel.

Első pillantásra a főszereplő leányzó, Elizabeth Reaser fogott meg. Hülyeség lenne azt mondani, hogy belezúgtam, de a mosolya engem rabul ejtett. Nagyon illik rá a szerep. Semmi sarkat nem céloztak meg a bekasztolásával. Átlagos nő, elragadó huncut vigyorral. Tökéletesnek sem jelenteném ki, hiszen hibátlan munkát nehéz produkálni, viszont lehet, most kivételt kellene tennem. Neki kell felvennie a kapcsolatot az exekkel, hogy aztán kihúzhassa őket az ex-listájáról, rosszabbik esetben a kimaradtat felírja, végső esettben ráleljen az igazira.

Tanácsokkal, praktikákkal barátnői és barátai látják el. Itt kell megemlítenem Adam Rothenberg, a Amir Talai nevét, valamint Alexandra Breckenridge-ét. Utóbbit a Dirt-ből ismerhetjük. Mennyire mellékvágány azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Szerintem Alexandra kivételével mind az lett.

Tehát a felállás adott. Minden epizódban érkezik egy régi ismerős, akibe bele volt zúgva, de mikor kiderültek különböző hibái, akkor inkább hátrált tőle. A pilotba jegyet nyert Jonny Diamont (Eric Balfour) karaktere nálam bejött. Képzeljünk el egy érzékeny csákót, akit Bella pont a születésnapján dob úgy, hogy megfeledkezik erről a tényről. Dupla headshot szegénynek. Mindez volt 2001-ben. Napjainkra teljesen megváltozik. Kikelt belőle a vad, sikeres punk zenész lett, aki – mondhatni – szakításából szerezte hírnevét. A részletekbe nem megyek bele, mert hihetetlenül vicces. Főleg az utolsó koncert. Sírva röhögtem. (Hamarosan érkezni fog róla két részlet külön bejegyzésbe.)

Történet szinten nem okozott csalódást. Teljesen ilyenre számítottam. Se jobbra, se rosszabbra. Sajnos négy részt követően törlésre került, viszont a készítők folytatták a munkát. Elméletileg mind a tizenhárom epizódot leforgatták. Kérdés: Mikor fogják leadni? …vagy az lesz a sorsa, mint a Back to You-nak? (DVD-re kerültek fel a töröltek.) Fogalmam sincs. Három epizód hátra van, aztán majd ráérek akkor gondolkodni. Romantikusnak romantikus, vicc az bizony ott van benne és végső soron az erotikát se feledjük ki, mivel állandóan láthatunk majdnem mesztelen lányokat. Fincsi.

This entry has a rating of 4

free web stats