My Own Worst Enemy – 1.01 – Breakdown (a.k.a. Pilot)

 
Beküldte: tess 2008 December 16, 16:05-kor a(z) 2008/09 sorozatai,My Own Worst Enemy,Pilot témába.

Premier: 2008/10/13
Írta: Jason Smilovic
Rendezte: David Semel

Edward egy vagány és mindenre elszánt ügynök, aki mindenre képes a célja érdekében. Jlene esetben Párizson és Oroszországon keresztül üldöz egy Uzi nevezetű rosszfiút. Henry a szöges ellentéte, egy tipikus aktakukac, aki a munkájának és a családjának él. Utóbbi mondjuk, elég gyakran hanyagolva van, ugyanis Henry gyakran elutazik 2 napokra. Ekkor ébred fel a másik személyisége Edward. A gondok akkor kezdődnek, amikor Henry és Edward „felébredésének irányítása” kicsúszik a fejesek kezéből…

Megjegyzés: Az NBC szemlátomást igen csak ráutazott az akció sorozatokra, ha már a Heroes-nak olyan jól ment. Az meg már meg sem lepi a jónépet, ha Amerika megint lenyúlja az angolokat. Az áldozat jelen esetben Steven Moffat 2007-es Jekyll-je, ami 6 részt élt meg a BBC-n. A sorozat kissé modernebb köntösben értelmezte újra a klasszikus Dr. Jekyll és Mr. Hyde kalandjait. Savid Semel creator meg istenigazából csak amerikanizálta ezt a verziót.

Ehhez mondjuk nem kellett sokat gondolkodnia, lévén közismert rendező, aki mellesleg még a House-nál is volt producer egy darabig, szóval tudja, mitől döglik a légy. Vagy legalábbis sejti. Michael Hissrich viszont mindenképpen profi társa ebben, hisz olyan sorozatokban dirigált eddig, mint a The West Wing vagy a K-Street. Látvány és dráma tökéletes párosítás, legalábbis elméletben!

A sorozat vonzerejét viszont kétségkívül az a Christian Slater adja, aki a ’90-es évek ünnepelt akcióhőse volt. Mostanság persze már közel sem megy annyira a szekér, így ideje volt némi haknizásnak, hogy mogorva legyek. Ettől függetlenül Slater tényleg jó választás volt. Edward szerepére legalábbis. Minden erőlködés nélkül megy neki a keménykedés meg a lazaság. Nincs mit szépíteni rajta, hozza a régi karaktereit. Ellenben amikor Henry már cseppet sem muzsikál ilyen fényesen. Sokkal inkább merev a játéka, sem mint szórakoztató. Hiába, ez van ha valaki karakterszínész volt 10-15 évig.

És ha már szereplők, akkor az eyecandy vonalat az a Madchen Amick tartja, aki eddig már egy valag sorozatban megfordult. Utoljára a Gossip Girl-ben láthattuk rosszalkodó hercegnőként. Alfe Woodard meg a Desperate Houswives szerelmeseinek lehet ismerős.

Tehát látszólag minden szép és jó, de a felszín alatt azért vannak problémák. Hiába próbálkoztak a készítők ugyanis a brutalitással (élesben kapunk egy fejlövést), a tabufeszegetéssel (csurom véres arc totálból) és némi erotikával (Párizsban a csaj), ha az egész nem képes összeállni. Mindenből kapunk egy keveset, hogy aztán elmondhassuk a végén, hogy nem kaptunk semmit. Ilyen volt a két alteregó bemutatása, az agymosó gép és persze az akció. Szép volt, jó volt, de nem elég. Főleg hogy a történetből semmi sem tudott megfogni. Olyan mintha az angol Jekyll-t, a közelgő Dollhouse-t és az Alias-t összeengedték volna. 

De mint tudjuk nem szép dolog a Pilot után ítélkezni, így jöhet a folytatás, hátha lesz benne fantázia. Én így elsőre azt mondom kísérteties a hasonlóság a Bionic Woman-nel, de aztán ne legyen igazam!

This entry has a rating of 2.5

free web stats