Új reality-k érkeznek az MTV Network-re

 
Beküldte: Kanyecc 2008 December 18, 20:42-kor a(z) Hírek,Upfront 2008: Kábelcsatornák témába.

Az MTV: Network nagy átalakuláson fog át menni, mivel a tervek szerint: videoklipet nem fog sugározni a csatorna. Számomra teljesen ledöbbentő tény volt mindez, hiszen általános iskoláskoromban – amikor vettünk magunknak egy parabolát – állandó jelleggel az MTV-t, a Viva-t és kettőjük testvércsatornái között szörföztünk. Ezzel ellentétben, most a vezetőség inkább más struktúrát akar kidolgozni.

Ennek elő híre a reality-k és egyéb más műsorok megjelenése volt. A jövő esztendőre – azaz 2009-re – nyolc új reality koncepciót rendelt be, melyből rendes évad várható. Vegyük át egyesével, mik ezek és ki(k)nek a nevéhez fog fűződni:

  • Nitro Circus: A sorozat lényegében egy Jackass koppintás lesz, csak lightosabb kiadásban. Kaszkadőrtrükköket láthatunk benne. A műsorban szerepelni fog Johnny Knoxville és Jeff Tremaine, akik a Jackass által váltak híressé. A középpontban egy motocross-versenyző, Travis Pastrama áll.
  • The CollegeHumor Show: A CollogeHumor egy olyan népszerű külföldi videómegosztó-portál, ahova az emberek ballépéseiket tölthetik fel. Végül is a marhaságok, az állatságok, a lehetetlen megmutatására orientált. Az MTV a nézőket elviszi a kulisszák mögé. Betekinthetnek a mindennapjába, ami egyáltalán nem annyira egyszerű, mint sokan hinnénk.
  • Rob Dyrdek’s Fanatasy Factory: Egy olyan reality lesz, mely a nézőket elkalauzolja „Rob & Big” gördeszka paradicsomába.
  • College Life: Ezt nevezzük ingyen munkának és pénznek. A reality középpontjában a Wisconsini Egyetemre érkező gólyák, azaz első éves hallgatók állnak. Varázsa abban rejlik, hogy nem forgatócsoportok forgatják mindennapi életüket, hanem mindezt saját maguk rögzítik, amit később tovább küldenek a csatornához.
  • How’s Your News?: Alapul Arthur Brandford rövidfilmsorozata szolgál, melyet lényegében a készítők tovább visznek. Akkoriban az utca emberével készítettek interjúkat, most a riporterek csapata egy busszal szeli át Amerikát.
  • Daddy’s Girl: A sorozat elődje a Run’s House volt. Nem véletlenül, hiszen ez a családfő, Rev Run hétköznapját követte nyomon, míg – durván kifejezve – a „spinoff” két lányáét, Vanessáét és Angeláét.
  • The Girls of Hedsor Hall: A legérdemlegesebb reality az összes közül. Az alapkoncepciója arról szólna, hogy fogjunk néhány partilányt – értsd: pia, esetleg drog, de tanulás az nuku – és írasd be őket a legelitebb iskolába. Aki a legjobban tud alkalmazkodni a teljesen eltérő környezethez, az 100 ezer dollárt nyer. Ötletgazda: Donald Trump.
  • Címnélküli projekt: Egy művészeti általános iskola előadásait mutatja be.

free web stats