FOX újoncok (1) – Glee

 
Beküldte: Kanyecc 2009 May 18, 17:20-kor a(z) Upfront 2009: FOX témába.


Műfaj:
Dráma

Készítők: Brad Falchuk (Nip/Tuck), Ian Brennan, Mike Novick (24, Everybody Hates Chris), Ryan Murphy (Nip/Tuck).

Állandó és visszatérő szereplők: Amber Riley, Cory Monteith (Kyle XY), Jayma Mays (Ugly Betty), Jenna Ushkowitz, Jessalyn Gilsig (XIII, Heroes, Nip/Tuck), Kevin McHale (True Blood), Lea Michele, Mark Salling, Matthew Morrison, Chris Colfer, Dianna Agron, Iqbal Theba, Jane Lynch (The L Word, Boston Legal, Criminal Minds, Two and a Half Men), Patrick Gallagher, Stephen Tobolowsky (Heroes, John from Cincinnati, Big Day, Deadwood).

Stúdiók: Ryan Murphy Productions, 20th Century Fox Television

Sztori: A sorozat alapkoncepciója amolyan American Idol intenzitású lenne. Középpontjában egy középiskolai „glee” klub állna, ami magyarosabban mondva énekkart takar. Főszereplője egy harmincas éveiben járó spanyol tanár, aki át akarja venni az iskola „glee klubjának” irányítását, hogy aztán a legjobbat hozzon ki a tagokból, mert amúgy a leglúzerebbek járnak ide, akiket nem csak megvetnek az évfolyamán társak, de még a zenéhez sem értenek, inkább csak azt mondják.

Premierje: 2009 tavasza. 13 epizódos berendelést kapott.

Ellenfelek: Criminal Minds (CBS), Law & Order: Special Victims Unit (NBC), Modern Family (ABC), Cougar Town (ABC), The Beautiful Life (The CW).

Véleményünk: A napokban kapta meg a berendelést. Első ízben Ryan Murphy nevét kell mindenképpen kiemelni, mivel a Nip/Tuck egyik készítőjének fejéből pattant ki mindez, ami inkább kábelen mutatna a legjobban. Az érdekessége abban rejlik, hogy Ryan-t annak idején arra kérték meg, hogy írjon belőle négy különböző pilot-ot. (WTF?) …amelyet ha netán berendelnek folytatni tudjon. Nem írtuk le, de minden epizódban hallhatunk majd egy-egy zenei produkciót a Glee Club-tól minimum, persze ezek bele illenek a sztoriba. A szereplők között több az ismeretlen, mint az ismert révén, mert ide inkább fiatalabb, sem felnőtt szereplők kellettek. Ezért is olyan hosszú a szereplőgárda névsora.

Valahogy nem látom benne a jövőt. A FOX-on semmiképpen sem, mivel inkább egy ABC Family-n mutatna szépen, mint sem náluk. Az azonban eléggé biztató, hogy két Nip/Tuck készítő mellett egy 24-es is helyet kapott. Ha ezt vesszük, akkor rossz mégsem sülhet ki belőle. Túlélő lesz-e, azt nehéz megmondani, de mi csak 20%-os túlélési eséllyel indítjuk el.

tess mondja: Alapból halálraítélt koncepció az American Idol nélkül, de persze hogy nem azt fogja követni. Pár fejes gondolom elszállt a High School Musical sikerétől és most a Disney babérjait meg persze zöld hasúit akarják. Ez a részenkénti minimum egy produkció meg akár gyilkos is lehet, mivel ehhez aztán tényleg nem mindenkinek füllik a foga. Gondoljunk el egy Texasi fehércsuklyást, miközben Glee-t néz. 10% a túlélési esélye, de menet közben már cancel lesz.

FERCSA mondja:Én se tudok mást írni mint tess, a HSM nekem se a műfajom. Nomeg ott van az a tény ,hogy nem az Idol után lesz adásba ami hasonló célközönségnek szól. Ebből kifolyolag én se adnék 10%-nál többet.


free web stats