Emlékeztető: Pletykafészek

 
Beküldte: Kanyecc 2008 December 28, 12:25-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 14:55-kor a Cool műsorán: Pletykafészek (Gossip Girl) – 1×01.

Karácsonyt két napja magunk mögött hagyva, végre elkezdhetjük kibontani a különböző tévécsatornás ajándékainkat. Az HBO részéről már megkaptuk a Little Britain USA-t, most a Cool-on a sor, hogy megmutassa, mennyire remek sorozatot honosított meg. Csak el ne rontsák a szinkronhangokkal. (Jegyzem meg, nem szokásuk! Pl.: A Skins esetében remekül válogattak.)

Alapkoncepciója: A főszereplő csaj lelép – hip-hop senki tudta nélkül – a nagyvárosból, mert valami galibát csinált és gyorsan szelektálni akarja a rossz gondolatokat. Egy év múlva azonban visszatér, sokak nagy meglepetésére, ugyanolyan hirtelen, mint mikor eltűnt. (Nálam csak a pilot epizód volt meg, de annyira megtetszett, hogy a folytatást nem mertem bevállalni, hátha elrontják és azzal összehozzák nálam a kaszát. Ideje lenne már folytatnom.) És miért lett pletykafészek a címe? Talán azért, mert elkényeztetett milliomosok sarjairól szól az egész, akik imádják a puccos bulikat, imádják a tiltott dolgokat, de legjobb a szaftos információkat, melyeket a leggyorsabban tovább adhatnak.

A Hidden Palms utódjának tartom, mert tinisorozatokból sosem elég. Imádjuk őket, mert sok az eycandy-karakter, remekül válogatnak soundtrack-et, stb. Kell ennél több? Van róla rahedli kritikák, mivel tess majdnem szinten tartja, sőt FERCSA – nagy szavak – is írt róla. A Cool remek húzásai közé tartozik, szó se róla, viszont folytathatná azon sorozatait, amelyekbe belekezdett és „huszadjára” ismétli.


free web stats