‘Til Death: Az igazi túlélő

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 12, 11:11-kor a(z) Hírek témába.

Valaki mondja az ellenkezőjét? Reméltem is. Az ’Til Death-pályafutására sokan irigykedhetnének, mert nem csakhogy mesébe, hanem tündérmesébe illő. A Fox bejelentést tett, miszerint berendeli a sorozat negyedik évadját. Enyhén ütött meg a hír. Komolyan, minden évben elgondolkodtam, vajon mi szól mellette. (Igaz, éjjel a 30 Rock három/hármas produkcióját is sokként értem meg, mert erre a teljesítményre koránt sem számítottam, de a Til Death-ére még annyire sem.) Igazi túlélője van a Fox-nak, aminek köze sincs a CBS-es Survivor-höz vagy a Discovery-s Bear Grylls-féle Man vs. Wild-hez.

Pedig már novemberben azt hittük, hogy nyek, konyec, stb., azaz vége, mivel a csatorna eltávolította a novemberi söprésből – ez az az időszak, amikor minden sorozat belehúz, kihozza magából a maximumot, no meg hív magához néhány népszerű vendégszereplőt. Hiába csökken évadonként az átlagnézettsége, valahogy mindig megússza. A második évadjának berendelésének története már nem igazán rémlik, viszont a harmadiké annál inkább. Az American Idol-lal húzta ki magát a szarból, mivel felvezetőjének tették. Produkálta a nézettségugrást, ahogy az a nagykönyvben meg volt írva.

Idén mindössze hét epizód került adásba ősz folyamán. (Az első három heti rendszerességgel, majd a folytatás duplázva.) Mi bizony megjósoltuk neki a cancel-t, de szerintem velünk együtt sokan más is. Fogadásban mekkora szorzója lehetett volna? Huh, komolyra fordítva a szót (…) a Sony meggyőzte a csatornát, miért érdemes berendelni a következő évadot. Minderre a Varity világított rá, hiszen azzal a 22-epizóddal már 80 pluszos lesz a sorozat, s ezáltal már eladható lesz különböző kisebb-nagyobb kábelcsatornáknak az ismétlési joga. Azaz plusz bevételi forrás. Ilyenkor szokás mondani: Sok kicsi sokra megy.

Hogy mikor fog visszatérni, arról fogalmunk sincs. Annyi biztos, hogy 24 epizód a harmadik évad, a negyediknek pedig berendeltek további 22 részt. Mivel 7 ment le eddig, ezáltal 39 epizód még zsebben van, azaz annyi vár ránk biztosan. Lényegében akkor törlésveszély is elmúlt, hiszen miért vennék le uborkaszezonra a képernyőről, ha már a pénzt beleölték.


free web stats