Life on Mars – 1.02 – The Real Adventures of the Unreal Sam Tyler

 
Beküldte: tess 2009 January 27, 20:49-kor a(z) Life on Mars (US) témába.

Premier: 2008/10/16
Írta: Bryan Oh
Rendezte: Michael Katleman

Tyler továbbra sem képes visszatérni a jelenbe, így ’73-ban folytatja tovább azt amihez a legjobban ért, vagyis a bűnözők rács mögé juttatását. Közben pedig belekeveredik egy kacifántos bankrablásba, mely meglehetősen sok gondot okoz neki. Elsőként mindjárt ott van maga a tény, miszerint a rablásban rendőrségi közreműködést vél felfedezni, amiről Hunt persze hallani se akar. Aztán ott van még Carling féltékenykedése és Anni folyamatos aggodalmaskodása is. Ráadásul már nem emlékszik Maya arcára sem…

Megjegyzés: Istenigazából a sorozat hozta azt a szintet, amit belőttem neki a Pilot láttán. Végig ott van a háttérben egy halovány átívelő történet, de a történet súlya inkább ’73-ban marad. De szerencsére nem egy tipikus nyomozós sorozatot kapunk, hisz elég rendesen rákoncentráltak a drámára és a személyes kapcsolatokra a készítők.

Hunt és Tyler kapcsolata is kezd alakulni, sőt Hunt karaktere egyre jobban bejön. Persze nem az a cool és agresszív állat, mint akit az angoloknál megismertünk, de még így is bőven korrekt. Carling meg szép lassan talán megvillantja a foga fehérjét is. Egyedül Annie-t nem tudtam sehova sem tenni, de nagyon nem is volt értelme. Helyette inkább a kis hippi csajra figyeltem. Ő mondjuk kellően szexi és hóbortos, szóval könnyen formálható.

Meglepetésemre visszatértek a víziók ismét, bár én ritkább adagokban képzeltem volna el, de sebaj. Szerencsére továbbra sem unalmasak, sőt egyenesen érdekesek is. Az a Mars szonda pl. kegyetlen nagy ötlet volt. Ugyancsak dicséretes a remek retro feeling és a zenés üldözések. Hiába, ennek a sorozatnak ez a vonzereje! Folytatás? Részemről tuti biztos, mert hát spiritusz van benne, de azért nem ártana egy kicsit magasabb szintre emelni az egészet. Ez így szép és jó, de azért ennél több van ebben.

Track list: 

“Life on Mars” by David Bowie
“All the Way from Memphis” by Mott The Hoople
“Get Down” by Gilbert O’Sullivan
“I Am a Rock” by Paul Simon and Art Garfunkel

This entry has a rating of 3

free web stats