Life on Mars – 1.03 – My Maharishi is Bigger than Your Maharishi

 
Beküldte: tess 2009 January 29, 16:07-kor a(z) Life on Mars (US) témába.

Premier: 2008/10/23
Írta: Tracy McMillan
Rendezte: Michael Pressman

Hunt teljesen kikészül, amikor megtudja, hogy a körzetében megöltek egy vietnámi veteránt. Carling egyből a hippiket vádolja akárcsak Hunt, de ekkor Annie egy érdekes teóriával áll elő. Szerinte az áldozat meleg volt és ezért verték agyon. Erre az alternatívára viszont csak Tyler vevő, aki a nyomozás során érdekes összefüggéseket vél felfedezni a gyermekkorával…

Megjegyzés: Nagyon úgy fest, hogy az alkotóknak sikerült belőniük a szintet, ami dicséretes így 3 rész után. Egy az egyben hozzák a Pilot-ban felvázolt struktúrát, vagyis a csapaton belüli karakterfejlődést, a laza nyomozást és persze az időutazáshoz kapcsolódó témákat. 

Egyedül csak azt nem értem, hogy a kis hippi csajnak milyen szerepe van az egészben. Én nem lepődnék meg, ha mondjuk, kiderülne, hogy valami családtag, vagy esetleg ő a kulcsa az egésznek. Aztán ott van még Hunt is, aki egyre nagyobb arc lesz. Bár a fokozott brutalitása visszaesett, vagy csak az ABC nem olyan bátor, hogy ezt közölje?

A remek kis történet mellett viszont volt némi hiányosság is. Na, kinek tűnt fel? Bizony, nem volt semmi dinamizmus az egészben. Itt tényleg a drámára mentek rá, ebből adódóan a retro feeling sajna teljesen eltűnt. Pedig azok a zenés üldözéses betétek nagyon ott voltak.

Track list:

“Sweet Cherry Wine” by Tommy James & The Shondells
“I’m Chief Kamanawanalea” by The Turtles
“Just a Little Lovin’ ” by Dusty Springfield
“Reflections of My Life” by Marmalade

This entry has a rating of 3

free web stats