Stylista – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 21:12-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot,reality témába.

Ma mutatkozott be a hazai – értsd: magyar ­– közönség előtt a Stylista. Engem nagyon meglepett érkezésének a híre, hiszen idei reality-ről van szó. (És akkor mi van? …Az AXN-re is jön a 13: Fear is Real! ­­– Na jó, de az majdcsak márciusban.) A THE CW összes 2008/09-es újonc realityje felvásárlásra került annak ellenére, hogy egyik se kápráztatott el bennünket kiemelkedő nézettségével. Mi bizony örülünk, mivel manapság inkább csak a jogdíjakat veszik meg és honosítják zsűrikkel, versenyzőkkel vagy éppen azzal, ami kell bele. (A Viasat 3-on egyébként még megy az America’s Next Top Model és a Nanny 911 (február 9-én érkezik, lesz róla külön bejegyzés), mint külföldi produkció eredeti kiszerelésben. Tessék csekkolni őket, mert főleg előbbit.)

Pár szó az alapkoncepciójáról. 11 játékos indul harcba az Elle nevű magazin szerkesztői állasáért. (Hogyan került ki a sűrűjéből ez a tizenegy versenyző az számunkra homály, mert egyből belecseppenünk a lényegben.) Két megpróbáltatás várt rájuk a bevezető részben. Elsőként össze kellett dobniuk egy reggelit Anne Slowey-nek, azaz a górénak. Majd 3 csapatra szétosztva 45 perc alatt 1.500 dollár keretében fel kellett öltöztetni magukat, hogy aztán közösen – egy fotózás során készült képekből, plusz 30 szóban jellemezve stílusukat – összehozzanak egy-egy oldalt, amit el tudnak adni.

Így nézne ki a pilot rész. Meglepetésemre, nekem tetszett. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fogós reality-t hozott össze a The CW. Egyáltalán nem kellett volna alábecsülnöm, hiszen a készítők között egyből kettő America’s Next Top Model-es – Tyra Banks és Ken Mok – ötletgazda is helyet kapott, no meg Anne Slowey, aki számomra egy ördögi boss-ként könyvelődött el. (Szívós, szókimondó főnök. Megköveteli a munkát és a kreativitást, mert akinek nincs, annak nincs helye náluk.)

A casting jóra sikerült, bár viszonyítási alapunk megközelíti a nullát. Mégis mire alapszik a kijelentésem? Hát az első napon kialakultak a konfliktusok, sőt már a kapcsolatfelvételnél. Juj, a „hisztis ribanc” jelző hamar elkelt, azaz kibújt a szög a zsákból. A nyers, szókimondás jön be a legjobban. Először Anne osztja ki őket a reggelivel, majd Jow Zee, az Elle kreatív szerkesztőjétől, akivel megvitatják: ki-milyen ruhát hord és megy-e hozzá, valamint passzolnak-e egymáshoz. Természetesen a fődíj nemcsak az Elle magazin főszerkesztői állása, hanem egy saját lakát, egy egyéves „ruhavásárlási kupon” náluk, azaz ingyen veheti a márkásabbnál márkásabb ruhadarabokat. Kecsegtetőbb. Amúgy a megszokott elszállásolásdi most se maradhatott el. Kaptak egy szép kecót, emeletes ágyakkal. Irónia vazze, az megvan, de örülök neki, mert rávall. Érezhető a Tyra Banks jelenléte, legalábbis sok volt számomra a deja vu érzés.

Bizony hogy folytatni fogom. A Viasat 3-at fogom csekkolni szombatonként, mert a szinkronnal sincs sok gondom. (Elsütötték a „shoppingolni megyünk” kifejezést! – Komoly fordítás, bár a divatszakmában megszokott, ahogy a szőke nőknél is.) Próbáljátok be. Mindössze 9 részről van szó, azaz a fináléban hárman maradnak, ha heti egy-egy kiesővel számolunk. Íme egy plakát róla, valamint itt nézhetők meg előzetesei. Az NBC-s hatásvadász America’s Toughtes Jobs-nál mindenképpen jobb lett.


free web stats