Hannah Montana – 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2009 March 8, 20:36-kor a(z) kritika témába.

Január 5-én feltettem magamnak egy kérdést Michelle Tisdale-lel és Miley Cyrus-szal kapcsolatban, miszerint mit esznek rajtuk a tinik? Mindketten a Disney Channel felfedezettje, de mi most Miley-vel foglalkoznánk. Igaz manapság, inkább a High School Musical vagy a Rock Camp jut mindenkinek az eszébe, mint sem a Hannah Montana, ha szóba kerül a csatornaneve. Két hónap alatt sikerült letudnom első etapját. Napi két-három epizód, egészséges adagolást követően a végére annyira megtetszett, hogy gondolkodom a folytatásában. Tipikusan: „annyira szar, hogy már tetszik” kategóriába sorolnám, mert tényleg nem azért nézem, mert nincs mást, hanem mert a sok hülyeség ragadós.

Hiszitek vagy sem, de nálam ennyi elég egy évaddaráláshoz. Nem egy sorozatnál esett meg, hogy az elkezdett kényszert követően egyre csak pozitívabb irányba változott a nézőpontom. Vegyük csak alapul a Bones-t, melyet a kezdetekben hihetetlen módon megvetettem. Csontokból való nyomozást ugyanúgy halott ügynek véltem, mint a Döglött aktákból valót. Az Ugly Betty-vel szintén meggyűlt a bajom a kezdetekbe, azonban a harmadik évadra szépen összeszedte magát. A My name is Earl első félórája kész botrány volt. Utólag visszanézve, három évadját magam mögött hagyva kedvenc szitkomom egyike lett.

Délelőtti timeslotra való tinisorozat amúgy. Reggel, holt komás fejjel ajánlott a nézése, mert annyi idiótaság van benne, hogy hamar visszafektet az ágyba. A történetet magáról Hannah-ról szól. Kettős életet él, mivel nem szeretné, hogy az iskolatársai megtudják, milyen híresség jár a sulijukba, ezért a fellépéseken szőke parókában mutatkozik. Legjobb barátnője Lilly, aki az első epizódban tudja meg az igazságot róla, valamint barátja Oliver. Jackson volna a különös testvére, aki egyben a legállatibb a sorozatban, Robbie pedig a példamutató családfő. (Jegyzem meg, Miley miatt hagyta ott az énekes pályáját, mivel előtte nagyba űzte az ipart. Többször hallhatjuk majd zenélni.)

Átívelő szálról nem igazán lehet beszélni, mert van is benne, meg nincs is. Az évad felében feltűnik egy fiú, akibe Miley szerelmes lesz, ahogyan Lilly-vel együtt a suli összes csaja. Neki lepleznie kell érzéseit, mivel a plafonra mászik az egójától, de közben odáig van érte mégis.

Ránézek és meg se mondanom róla, hogy 2006-os sorozat. Komolyan, inkább a ’90-es évek szitkomjait idézteti fel, amikor a legbetegebb ötleteket vitték bele. Pl.: Elmennek egy jávorszarvas képzőbe, vagy mi a frász volt a neve, és ott a csóka elsorolja a különböző fajokat, amelyek között helyet kap a Szkájwóker szarvas többek között, aminek az a mottója, hogy az „Erdő legyen veled! Az erdő! – sok-sok pihent humor vár azokra, akik belekezdenek, de egyáltalán nem érzem elvesztegetettnek a beleölt időt, sőt kimondottan élveztem.

Az elején önfeledten tekertem ki az éneklős részeket, mert nem az én világom. Mást részesítek előnyben. A végére azonban változott a nézetem. Had menjen alapon csekkolom, de azért arra a szintre sohasem jutok el, hogy letöltsem – rosszabbik esettben megvegyem – egyik albumát. Csak a részben elhangzott, oszt csókolom.

Harmadik évadjánál tart külföldön, mely novemberben startolt el. Hazánkban tudtommal az első kettő ment le a Jetix műsorán, ott ahol a fentebb emlegetett Michelle Tisdale-produkció is megy. (Ezzel egyidejűleg jól leszóljuk magunkat, mert elfelejtettünk emlékeztetőt írni februári premierjéről. Sorry, emberek vagyunk.) Ha szeretnél jól szórakozni, kikapcsolódva lefáradni, akkor ez az amit kerestél már egy jó ideje. Hiába adtam rá átlagost, nekem jobban tetszett, mint egy Samantha Who? vagy egy Gary Unmarried. Kóstoljatok bele, az elején csak mértékkel.


free web stats