Visszatértek az angolok!

 
Beküldte: tess 2009 March 29, 16:07-kor a(z) Heti adag témába.

Bizony, mint ahogy a cím is mutatja visszatért két beteg brit sorozat a képernyőre, szóval a Skins után sem maradunk british téma nélkül. Most viszont csak annyi változott, hogy a E4 helyett a BBC-1 és az ITV1sorozatát kell élveznünk, feltéve ha tudjuk.

Igen, itt a kulcsszó a „ha”, hiszen sem a Robin Hood, sem a Primeval nem egy könnyen emészthető sorozat. Mily meglepő mi? Én mondjuk jobban a Robin Hood-ra vagyok ráhangolódva, ami a ’90-es évekbeli syndicate sorozatokat juttatja az eszembe. Hercules, Xena, Conan, Beastmaster… remélem megvan mindenkinek a  fonal? Bár a BBC-1, ha lehet azt mondani kicsit minőségibb felvételeket csinál, de nagyjából egy séma az egész. Sokan mondjuk, belekeverik a Tudors-t is a levesbe, de ez részemről incorrect megállapításnak bizonyul. Lényeg, hogy az 1. évad lement idehaza, ha jól emlékszem az RTL-en és még talán dvd is jött belőle. Aztán egy nagy néma kuss és hirtelen itt is van a 3. évad premierje.

A másik áldozat ugye a Primeval, ami maximálisan a kétesélyes sorozatok közé tartozik. Bejön vagy sem? Anno már a Pilot is érdekes volt, de a folytatás mégis kimaradt. Nekem túlontúl is Doctor Who szintű, amihez meg végképp agyzsibbasztás és beállítottság kell.

Lényeg, hogy a két széria elstartolt, lehet pótolni és persze végigkövetni őket. Az igazat megvallva mondjuk, nem tudom, hányan vevők rá idehaza, de majd a felirat elkészítésének gyorsaságából és a torrent adatokból mindenki leszűrheti a tanulságot. Kanyecc meg majd remélhetőleg jön a némi nézettséggel is, mert bizony a számok már érdekesek lehetnek ennyi évad távlatából.


free web stats