Supernatural: Origins – Bukta vagy sem?

 
Beküldte: tess 2009 March 31, 18:11-kor a(z) Hírek,képregény témába.

A napokban megint rám jött a nagy Supernatural függőség, de ez nem is csoda, hisz az évad kezd megint magára találni. A múltkori angyal-démon móka meg egyenesen a szezon egyik legjobb húzása volt. Mindegy, gondoltam megyek egy tiszteletkört és ekkor bukkantam rá az Origins-re. Na, kiemlékszik még rá? Pedig anno mi is írtunk róla, de most az istenért sem találom.

A Supernatural: Origins egy 6 részes mini-sorozat lenne képregény formában, amit a DC Comics-hoz tartozó Wildstorm kiadó jelentetett meg még 2007-ben. A sztorit a sorozat egyik producere Peter Johnson írta, a rajzolás pedig Matthew Dow Smith érdeme volt. Érdekesség továbbá, hogy a borítókat az a Tim Sale illusztrálta, aki a Heroes festményeiért is felelős volt.

A történet, mint a címe is mutatja egy eredettörténet lenne, ami a Pilot rész előtt játszódik 22 évvel. Vagyis közvetlenül a fiúk édesanyjának a halála után. Így aztán mindenkinek világos lehet, hogy a főszereplő itt nem Sam és Dean, hanem John Winchester. Sokak szerint pont ebben leledzik a képregény legnagyobb hibája, mivel az igazat megvallva nem kapkodtak érte. Az egyes számok még a 10.000-res eladási számot sem érték el és ez azért igen csak nagy bukta. Összehasonlításképpen a múlthéten az Ultimate Spiderman 50.000 körüli számokat produkált, míg az Ultimate széria egyik legygengébb próbálkozása az Ultimate Fantastic Four kb. 37.000-t, ami ha jól emlékszem még ráadásul utolsó szám is volt. De még a Marvel minik is odavernek neki a maguk 14.000-es példányszámukkal. Jó persze, most jöhetne mindenki azzal, hogy ezek Marvel történetek, amik ugye a legsikeresebbek. Igaz, de a sorozat próbálkozások közt is bukta a harcot. Gondoljunk csak a Heroes relatíve sikeres képregény verziójára, ami azért 10.000 példány felett hoz, plusz a neten is terjed, mint a nátha.

Ez persze szemlátomást nem hatotta meg a WildStorm-ot, ugyanis ők sikeresnek könyvelték el a próbálkozást, így 2008-ban jött az újabb 6 részes mini a Supernatural: Rising Son. Ez az Origins után játszódik már pár évvel, amikor is Dean már 11 éves és állítólag ezért nagyobb szerepet is kap. De ez egy más téma, előbb végigküzdöm magam az Origins-en.

Egyébként az Origins 1. számának pár oldala még mindig fent van a CW oldalán, ellenben a Rising Son szinte teljesen eltűnt az érdektelenségben. Éppen ezért én erre az évre nem is számítok semminemű folytatásra, bár anno a kritikusok sem számítottak aztán mégis csak jött fű alatt.

A tovább mögött meg az Orgins 6 részének borítói, hátha valakinek meghozza a kedvét.


free web stats