Beindult a finálé idény

 
Beküldte: tess 2009 April 5, 15:19-kor a(z) Hírek témába.

Kissé korai még, de hát nincs mese, itt a 2008/09-es szezon vége, ami annyit tesz, hogy szép sorjában kezdenek szállingózni a finálék. Igaz még csak április eleje van, de hát ha menni kell akkor menni kell. Az igazi dömping majd csak májusban érkezik, de addig is van időnk a pótlásra és a darára.

És ha már darálás, akkor itt van a Vészhelyzet, ami szerintem egy egész nyarat is kitöltene a maga 15 évadjával és 331 részével. A sorozat a napokban köszönt le végleg az NBC műsoráról, ahol még hajdanán ’94-ben debütált. Az évek során aztán szépen kinőtte magát, volt „legnézettebb sorozat”, volt guilty pleasure és persze volt ugródeszka is. Remek színészek sorát nevelte ki, akik közül talán George Clooney vitte a legtöbbre. Aztán jött a lejtmenet, az újabb generáció, ami már koránt sem volt annyira népszerű, mint hajdanán, de még így is korrekt nézettséget produkált. Kár is ragozni, mivel ez egy tényleg szép 15 éves pálya volt. Ezzel pedig mindenidők leghosszabb dráma sorozatává lépett elő, amit egy darabig tuti nem dönt meg egyetlen sorozat sem.

A héten továbbá búcsúzott az Eleventh Hour is, ami a most annyira divatos remake hullám talán legsikeresebb tagja volt. A CBS ismét belenyúlt a tutiba a nyomozós sorozatok táján, bár ehhez kellett Rufus Sewell is, aki olyannyira markánsan alakította Jacob Hood professzort, hogy könnyedén elvitte a vállán az egész sorozatot. Persze a részek hullámzó minőségűek voltak, a nézettségi is inkább csak a középmezőnyre volt elég, de még így is sikeresnek nevezném. Az 1. évad 18 részt élt meg, ami akár árulkodó is lehet a jövőre nézve, de ne hamarkodjuk el annyira azt a kaszát. Szerintem simán jöhet a 2. évad, vagy mégse? Én sajna lemaradtam, de mint a kritikáknál is jeleztem, ezt a sorozatot csak darálni lehet.

Végül pedig jöjjön a nagy szenvedő, az igazi bukta, ami egyszerűen félelmetesen jól indult. Bizony a Life on Mars-ról van szó, ami már a premier napján halálra volt ítélve. A Pilot-ot ugye újraforgatták, az ABC meg folyton bábáskodott felette, így aztán se előre, se hátra mentalitás tombolt végig. Pedig a minőséggel nem volt probléma az elején, ellenben a nézettséggel annál inkább. Így aztán az 1. évad 17 részes lett és a cancel már évad közben biztos volt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a készítőknek volt idejük a lezárásra, az persze már más kérdés, hogy ez miként sikerült. Ellenben a nyári dara faktor talán itt a legmagasabb. A Pilot egyszerűen annyira zseniális volt, hogy még mindig magam előtt látom.


free web stats