Cupid – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2009 May 16, 7:57-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Cupid,Pilot témába.

Rob Thomas kissé túlvállalta magát erre az évre és ez kezd látszani is. Legyen akármekkora arc meg persze tehetség, de 3 sorozatot lepakolni egy szezon alatt az asztalra kissé húzós és ez könnyedén a minőség rovására is mehet. Ott volt ugye indításnak a Beverly Hills 90210 remake, ami neves egyszerűséggel csak 90210 lett. Aztán jött a Party Down, melyet a 90210-hez hasonlóan már be is rendeltek a folytatásra. Végül pedig jött a Cupid, ami már nem biztos, hogy ezt megéri. Mondom mindezt a Pilot alapján.

Claire McCrae elismert doki a szakterületén, aki nem ismer lehetetlent. Azonban a legújabb páciense Trevor szentül állítja, hogy ő nem más, mint Cupidó vagy Ámor vagy tudom is én. Hősünk a jelek szerint büntetésből húzza az igát földi halandóként távol az Olümposzi orgiáktól, ami szemlátomást zavarja is. Ellenben, ha sikerül 100 pár összehozni, 100 igaz szerelmet összeboronálnia, akkor visszatérhet méltó lakhelyére…

Bugyuta kissé a történet, így cseppet sem csodálkozom rajta, hogy a ’98-as eredeti sorozat gyorsan megbukott. Na vajon miért? A Pilot után sajnos Rob Thomas sem áll jobban, mivel első nekifutásra ez bika unalmas és vontatott lett, ami nem éppen nyerő párosítás, főleg nem egy ABC-nél. Sőt önmagában nekem a karakterek is túlontúl felszínesnek bizonyultak, holott van köztük pár ismerős arc.

Kétségtelen, hogy a sorozatot Sarah Paulson nevével akarták eladni, aki emellett, hogy eyecandy is még roppant tehetséges is. Pechére mindig rossza sorozatokat választ szegény, gondoljunk csak a Studio 60-ra, ahol hatalmasat alakított Sorkin sorozatában, aztán az 1. évad után el is kaszálták. Vagy ott volt a Pretty/Handsome, ami valami fergeteges koncepció volt, de a Showtime mégsem kért belőle. A hangsúly persze Cupid-on lenne, akit a leginkább mellékszerepeiről híres Bobby Cannavale kelt életre. Nem mondom, hogy nem élvezetes a játéka, de sajnos nem tudja végig tartani a szintet. Egy idő után sokkal inkább erőltetett lesz, sem mint szórakoztató. Aztán nekünk még egy Maricruz-unk a Prison Break-ből, vagyis Camille Guaty, aki megint csak gyéren szerepel minden téren.

Akárhogy is nézem, de a szereplőknek és a történetnek van hova fejlődnie. Sőt a humornak is, amin cseppet sem segített a 30 Rock-ból érkező Margo Myers producer sem. Az egyedüli pozitívum a sok „future-spoiler-ben” volt, amiből még akár jó is kisülhet. A fő szál ugye a 100 pár megszerzése lesz, amit ha a tipikus felállásban értelmezünk, akkor 100 rész alatt kapunk meg. Már megint az a bűvös 100 rész! Persze közben ott van még nekünk Cupid és a doki kapcsolata is, ami érzésem szerint nem sok meglepetést tartogat. Lemerem fogadni, hogy Cupid egykori feleségének a rein… mit tudómén milyen lesz a doki, de ne legyen igazam.

Összességében eltekintve pár poéntól, Paulson nőies szépségétől és Cannavale ritka, de cool poénjaitól ez a Rob Thomas project nem váltotta meg a világot. Túlontúl is szürke és unalmas, holott végig az ellenkezőjét erőltetik belénk. Tömör szenvedés ez és az is marad, amíg nem lövik be a történetet. A karakterekkel sok gond nem lesz utána, de addig meg csak a vegetálás megy. Mi ebből a tanulság? Nem kell egy szezonban három sorozatot készíteni, olyat meg főleg nem amit már egyszer eltettek láb alól.

Premier: 2009/3/31
Írta: Rob Thomas
Rendezte: Bharat Nalluri
Nézettség: 7,21 millió (18-49ben: 2,3 #9)

free web stats