The Last Templar – Miniseries

 
Beküldte: Kanyecc 2009 May 17, 2:31-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot témába.

Avagy tudom mit néztem idén Húsvétkor. Viccesen hangozhat első hallásra, de tényleg április 12-én láttam az RTL Klub műsorán. Azóta érlelődik bennem a most következő kritika. Annyi biztos, hogy rövid leszek, mert a The Last Templar időpazarlásként könyveltem el magamban. Az NBC nagybakot lőtt, amikor berendelte. Egyáltalán nem is kellett volna nekik ez a minisorozat, mert volt annyi más jó koncepciójuk. Két vasárnap estére felesleges megnyerni a nézőket, amúgy meg kevés esély lett volna a sztori kibontására, ha netán igény lett volna rá.

Nem estem tőle hanyatt, mert 162 percnyi B-kategóriás sztorit kaptunk. A megvalósítástól, a sok civakodástól, a sok bénázástól és időhúzástól hamar elpattant egy ér a fejembe és a második részt – már tényleg csak – kényszerből feküdtem végig. Nincs mese, úgy szar, ahogyan van, mert tényleg az (!) és 2009-et írunk. Mi magyarok jobbat csinálnánk. Most komolyan!

A sztorijára térjünk ki egy kicsit. Szerintem sokat nem kell részletezni, mert mindenkinek rémlik a Templomos lovagok legendája. Valahol biztos hallhattuk. Fél füllel, olvasván egy könyvet vagy látván az egyik előző feldolgozást, hiszen több is létezik belőle. A történet arról szólna, hogy van Metropolitan Múzeumból négy templomos lovagnak öltözött emberke elvisznek egy vatikáni kincset. Az FBI áll rá az ügyre, viszont az ellopott fogaskerék titkát se lenne rossz ismerni, amelyben egy archeológus lesz a segítségükre. Legalábbis így mutatkozik, amúgy meg csak saját magával és a kinccsel foglalkozik.

Szereplőkről csak röviden. Mira Sorvino kapta meg a főszerepet. Választásnak remek, szimpatikusnak unszimpatikus. Pozitívumként könyveltem el Victor Garber feltűnését, hiszen az Eli Stone-ból és a Justice-ból, nem kihagyván az Alias-t, bekerült a kedvenc színészeim közé. Anthony Lemke-t manapság a The Listener-ben vélhetjük felfedezni. Készítők sorában Paolo Barzman. – Most komolyan, erősnek tűnik a felhozatal?

Láttam egy hosszú tévéfilmet. – Így fogom elkönyvelni a sorozatlexikonomban. Nekem nem több. Ha netán valaki kihagyta volna, az nyugodt szívvel fellélegezhet, mert az élete ugyanolyan teljes lehet nélküle, mint velem. Kalandfilmnek se mondanám, mivel egy jelenetbe se rándult meg a kezem az izgalomról. Szimplán egy hosszú-hosszú valami, ami a piros betűs ünnepnapokra jó lesz, mert hosszával kitölti az estét. Bocsi, de tényleg nem fogott meg benne semmi!

Premier: 2009/01/25
Írta: Suzette Couture, Raymond Khoury
Rendezte: Paolo Barzman
Nézettség: 9.08 millió
This entry has a rating of 0

free web stats