Glee – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 May 26, 21:01-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Glee,Pilot témába.

Lemaradtunk a 2008/09-es újoncokkal, minta 2007/08-asokkal, de a 2009/10-esnek időben állunk neki. Múlt héten a Fox megmutatta a Glee pilot epizódját. Az a harci helyzet, hogy akinek most bejött a felvezető rész, az húzhatja a szája szélét, ugyanis a folytatás majdcsak ősszel érkezik. Várhat három és fél hónapot minimum, ha időben kezdik. (Arról nem is beszélve, hogy nincs esély a kiszivárgásra vagy csak nagyon kevés.)

Kezdjük a fogalom tisztázásánál. Mi a Glee? Sok dolgom nincs, hiszen ott van a 10. perc tájékán. Csak ki kellett kopiznom:

„By It’s very definition, Glee is about opening yourself up to joy” – by Lillian Adler

Elméletileg tavasszal érkezett volna, viszont mégsem, mivel úgy döntöttek a fejesek, hogy egyelőre elég lesz egy felvezető részt megmutatni belőle, hogy leszűrjék mekkora igény lesz rá. (Nézettségi adatait hamarosan hozzuk, még ma, viszont előjáróban egy gondolat: Ha sikerül a célközönség ilyen mértékben leültetni, akkor zsebben tudhatja a teljes évad berendelését.) Pilot beszámolóját itt olvashatjátok. Mindhárman úgy véltük, hogy el fog vérezni az őszi hajtásban. Most hogy láttam a pilotot, nézeteim kicsit megváltoztak. Természetesen pozitív irányba. (Ha bírod a musical stílusú műveket, akkor ez bizony nézős lesz számodra.)

Nem volt kérdéses, hogy a zene lesz a célkeresztben, hiszen alapjába véve erről szólna. Majdnem minden ötödik percben hallhattunk egy-egy próbálkozást. Volt köztük tehetség, szó se róla. Pár szereplő hangját halván tátva is maradt a szám. Komolyan! Tetszeni fog, ha ismert számokat fognak a későbbiekben is énekelni. A legmegdöbbentőbb számomra az idő múlása volt. Mikor véget ért, fel se tűnt, hogy 40 perc eltelt. Mozgalmas volt, lendületes nyitást láthattunk. Gratulálni tudok csak a csatornának.

Ha még nem tisztult volna ki a kép, akkor a következőről szólna a sorozat. Van egy főiskola, ami régebben a kórusáról volt híres, de aztán meghalt a vezérszemélyiség és az amerikai foci, meg a pompon lányok kerültek előtérbe. Főhősünk egy harmincas éveiben járó spanyol tanár, aki megpróbálkozik a lehetetlennel, azaz újjáéleszti a „Glee Club”-ot, ahol a tehetséges hangú tanulók érvényesülhetnek, de mivel ez irtó cikinek számít jelenpillanatban, meggyűlik a gondja a toborzással. Munkahelyi élete se könnyű, hát még a magánélete… Felesége mellett teljesen papucs, saját álmait eldobja, ha nem tartja helyesnek azt.

Elég erős a készítőgárdája, hiszen tele van Nip/Tuck-os készítőkkel, mint például: Brad Falchuk vagy Ryan Murphy. Két ígéretes név. Mike Novick-et se feledjük ki a sorból, hiszen a 24 és az EHC egyik kiemelkedő alakja. Azért imádom az ilyen sorozatokat, mert szereplőgárdája nem 5 emberből tevődik össze. Szép terebélyes, mint egy öreg fa, valamint sokszínű.

Ha választanom kellene neki csatornát, egyből az ABC Family-re költöztetném, mivel teljesen tinisorozat, amit a Fox-tól nem szoktam meg, ha országos, akkor meg a The CW-t, de inkább előbbi.

Nézős lesz. Az első pár epizódra be fogok nevezni. Nézettségével pedig sok gondja nem lesz, mivel ősszel a So You Think You Can Dance, tavasszal pedig az American Idol fogja felvezetni. Erős? Kicsit igen, de mindkettő adja magát, mivel mind koreográfia, mind énektudás van benne, ezért 75%-át meg fogja tudni tartani. Bizakodó vagyok vele kapcsolatban, mert tényleg kimagaslót nyújtott annak ellenére, hogy idő előtt – teszem hozzá: látatlanba – megkapta a kiosztását. Őrületesen nagy plakát kampánnyal promozta be a Fox, kíváncsi leszek, hogyan tovább a nyáron. Folytatódik-e vagy mérséklődik-e?

This entry has a rating of 4

free web stats