Egy új korszak hajnalán

 
Beküldte: tess 2006 November 3, 0:49-kor a(z) Pilot,The O.C. témába.

theoc_s4_401.jpg
Nos hát túlvagyok a The O.C. 4. évados premierjén. Hát mit ne mondjak elég érdekes egy koncepció tárult elém. Így az elején leszeretném szögezni, hogy kegyetlen OC fan fagyok és persze egyben GURU is, így osztani fogom mint a borzot, de ez csak a szeretet jele. Legyen akármennyire is szar, nekem ez a sorozat mindig felidézi azokat az éjszakákat, amikor elkezdtem nézni a sorozatot. Talán ez volt az 1. sorozat, amit két részletben kezdtem el nézni egyszerre. Az első részem az 1. évadból a 13. rész volt, majd jött a premier. Szóval kissé szélsőséges volt, de nem bántam meg! Egyszerűen öröm volt nézni Ryan úgynevezett felemelkedését a gazdagok közé, aztán persze jött a kötelező bukás is. Egyszerűen zseniális volt! Ez persze nem csak a történetnek köszönhető, hanem mcg-nek és persze Josh-nak is. A történet amolyan közepes vállalkozásnak bizonyult, de a tálalás, hát igen az durva volt. A zenei betétek egyszerűen a helyükön voltak és kész. Nem volt szokásos nyál zene, hanem kötelezően next gen pop/rock és indi. Azóta is áldom a műfajt és persze a kreatív agyakat mindezért.
Nos ez volt anno, aztán jött a hanyatlás, majd a bukás. Ez persze csak részemről. Viszont amikor megláttam a 4. évad promoját elkezdett bizseregni mindenem. Azt a 3. percet fergetegesen összerakták a FOX-nál, így nem volt véletlen hogy bevállaltam a premiert. Persze stílusosan a rajongói verziót, amiben nem nagyon tisztelik a vágást és főcímet. Általában ilyenkor gyűlölködöm ezerrel, hogy miként lehettem ekkora barom, hogy elrontottam az élvezetet, de ez esetben másként történt. Nem szeretnék most a történetről beszélni, hisz ezt át kell élni! Nem lesz spoiler kivételesen, holott ez az egyik gyengém.
A sorozattól az öreg rajongók egy az egyben az 1. évad feelingjét várták, de szerencsére nem ezt kaptuk. Szerencsére! Az már elmúlt és szép volt, de nem fog újra megtörténni. Már a nyitó jelenetben letisztázódott ez bennem, hisz az O.C. történetében nem volt ennyire darkos a hangulat mint ebben. Megértünk ugye már pár tragédiát, de ez azért elég rendesen ütött! Anno én is gyaláztam Josh-t a Marissa kinyírásáért, de ezekért a képsorokért megérte. Komolyan mondom megérte! Ennyire primitív kamerakezelésre egy ennyire ütős Placebo számot vágni és hogy mindez egy kész érzelmi töltet adjon azért durva. Csak úgy mint a karakterek jellemfejlődése. Emlékszem anno Julie ki nem állhattam, de most. Már már sajnálom, ami ugye elég rendesen 180 fokos fordulás. Melinda Clake talán életében nem alakított ekkorát, mint ebben a részben. Egyszerűen zseniális volt. Csakúgy mint a kicsi húgi Willa Holland. Van benne valami dögös, valami merész, de mindezek ellenére kissé tartunk is tőle. Már most sejtem, hogy kegyetlen szarkeverő lesz és gyűlöljük is érte, de higgyétek el ez kell nekünk. Csak úgy mint a mellette lévő két kis dedós, akik nagyon is hasonlítani akarnak az 1. évad rosszfiúira.
Ha már így szóba jöttek a szereplők, akkor gondolom nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, megint van pár új karakter. Az O.C. erről nagyon híres és hírhedt is. Általában a valamire való karaktereket gyorsan elűzi, de erről még itt korai lenne beszélni. Egyszerűen hemzsegnek, szóval könnyedén lehet irányt váltani, ha netán nem venné be a nézők gyomra. És ez annyira vonzó a premierben! Tombol benne a nyers erő, és a kilátástalanság. Ki gondolta volna anno, hogy Julie ennyire a padlóra kerül, hogy a Summer nem bírja elviselni a közösséget és egy egészen új mentalitást vesz., vagy hogy Ryan még sokkal mélyebbre is tud süllyedni. Komolyan mondom vigyorog amikor szarrá verik és egyszerűen nem érdekli semmi, csak a fájdalmától akar megszabadulni, ami persze nem nagyon akar távozni.
A lehetséges mellékszálakról most nem beszélnék, de egyik sem ígér boldog kezdetet. Akárhogy is nézzük ez egy új korszak hajnala az O.C. történetében, ami a létező legkomorabban indul, a létező legmélyebb szintről. Ha minden rendben lesz a történet terén akkor egy zseniális felemelkedésnek lehetünk a tanúi, ha nem akkor sincs semmi baj, hisz ennél mélyebbre nem hiszem hogy tudna süllyedni a sorozat. Mindenesetre ez egy szép vég és egy szép kezdet, csak éppenséggel még nem eldöntött hogy melyikkel van dolgunk. Ahogy a Matrix-ban is mondták, a döntést már rég meghoztuk, most csak rá kell jönnünk. Nos hajrá emberek, hajrá O.C! Mellesleg szép volt Josh.


free web stats