Dexter 1.01 – Dexter

 
Beküldte: Kanyecc 2006 November 3, 21:34-kor a(z) Dexter,Pilot témába.

dexter_101.jpg
Premier: 2006/10/1
Írta: Timothy Schlattmann
Rendezte: Michael Cuesta

Dexter Morgan, már kis korában is különlegesen viselkedett. Több állatot is megölt, melyről az apja is tudott utólag, ám gyilkolási kényszere ellen nem tudott tenni semmit. Egy nap úgy dönt, hogy fiának megtanítja a tökéletes bűntény elkövetését, mellyel azokat sújtaná, akik kicsúsztak a hatóság kezei közül és tettükért megtorlást érdemelnek.
Napjainkban Dexter a rendőrségnek dolgozik vérnyom-ellemzőként, ahol húga – Debra – is, kinek a beilleszkedés a rendőrségen nem igazán megy. Egy érdekes esethez, hívj az egyik nap. Egy holtestet találnak egy motel medencéjében, melyből egy cseppvér sem folyt ki, mely árulkodhatna, ugyanis Dex ennek szakértője. Ő is elámul az eset felett, mivel egy tökéletes munkagyümölcse fekszik előtte feldarabolva, vér nélkül.
Miamiban a péntek a partizás, az erotika és a szex napja. Dexter nem keresi kedvesét, mivel már megtalálta Rita személyében, akit régebben megerőszakolta és verte férje. Aznap este is kiruccantak volna, ám közös együttlétüket egy újabb holtest zavarja, meg mely hasonló, mint elődje, de ennek a fejét nem találták meg. Debra tesójától kér tanácsot csak, hogy bírják az őrsön, ekkor jut eszébe: a hideg jó konzerváló, ezért nem folyt vér. Ezt az ötletet fel is veti a megbeszélésen, ám marhaságnak tartják. Másnap este mikor Dex végez Jaworski-vel, aki esténkénti réz lopással alapozza meg vagyonát, Debhez tartva rálel a hütőkocsira, amiből nem messze a nő feje repül ki…

Megjegyzés: Huha nem is tudom merre kezdjem! Eléggé érdekes egy műfaj! Az bíztos, hogy a sorozat történelemben párjára nem lelünk rá! Mikor néztem, azt hittem, hogy egy CSI-t vegyítettek South Park káromkodásokkal! Csak úgy döl belőle az ocsmánykodás!
Tetszik Dex kettős élete! Egyszerre rendőr és sorozatgyilkos is! Nem minden napi esett! Már csak arra leszek kíváncsi a néző közönségnek mennyire jön be ez a stilus! Öszintén nem sok jövőt látok előtte, de egy próbát megér!

This entry has a rating of 3.5

free web stats