Mental – 1.02 – A Beautiful Delusion

 
Beküldte: Kanyecc 2009 June 28, 20:58-kor a(z) Mental témába.

Ha már megtetszett – legalábbis sokkal jobbra értékeltem, mint tess a pilot epizódját –, ezért úgy döntöttem, hogy bepróbálkozom a folytatással. Mégis csak kórházas sorozat, ami mosolyra mozdította a szám. Kérdés, hogy erre a folytatás is képes-e vagy sem? Chris Vance jött, a folytatás nem maradt el, bár kicsit csalódott vagyok, mert lehetett volna jobb sztori. A hangulattal nincs probléma. Megint volt sok vicc, titok és ámulás. Lássuk mit raktak össze nekünk.

Mental - 1x02 - A Beautiful Delusion

A történetét lefikáztam, mert alapjába véve annyira unalmas volt, hogy inkább neki álltam nézése közben a neten szörfözni. Dióhéjban a következő volna: Van egy anyuka, aki várandós. Az ultrahangig a doktora is ezt hiszi, mert a fájások megvannak, ahogy az egyéb erre utaló jelek is, de a baba még sincs sehol sem, mert csak úgy képzelődik az anyuka, mint az apuka. Hát ez valahogy most nem sikerült skacok.

Hanyagolnám a történetet, mert lehet miről beszélni. Ott van a Mental-logos problémám, ami megint kihozta belőlem a legrosszabbat. 16 perc alatt háromszor – igen, számoltam és figyeltem – kaptuk meg, ami borzasztóan idegesítő tud lenni. Mint ahogy azok az elképzelt dolgok, amiket a páciensek látnak. Gondolok itt arra a jelenetre, amikor a nő a vízben van és elképzeli magát egy háborgó óceánba. Az ilyesmiket inkább ne erőltessék, mert csak a hangulat rovására megy. Magyarán itt jön elő az alacsonyabb költségvetés.

A szereplők bemutatása folytatódik. Jönnek a titkok. Egyre több mindent tudhatunk meg róluk. Ez tetszett. Már csak ezért érdemes volt folytatni. Jack-et meglátogatja a – számunkra – titokzatós leányzó a végén. De miért van olyan érzésem, hogy az évadfeléig nem kap alakot? Majd kiderül. Aztán Norának ott van rákja, ami mondjuk már kiderül a pilotban. Chloe leszbi és távkapcsolatban él a barátnőjével, amiről Arturo tud és mindenképpen be akarja neki bizonyítani, hogy a nőnek a férfi kell, mégha ez egy kicsit erőltetve is megy. Carl hasznot akar mindenből húzni, és nem utolsó sorban pályázik Nora pozíciójára.

Oké. Ezek olyan infók, amik eltörpülnek Veronica mellett. Amennyire ártatlannak tűnik, annyira titokzatos. Volna neki egy zenész barátja – Danny –, viszont a kórházban kavar egy másik orvossal – Rylan-nel. Mi lesz ebből? Csak nehogy olyan csináljanak belőle, mint a Private Practice-ből, amiből folyni fog a nyál. Kíváncsi vagyok arra is, hogy még ki sejtheti a kapcsolatukat.

Összességében kaptunk egy uncsi sztorival átitatott karakter bemutató epizódot. Nem élveztem annyira, mint az évadnyitó epizódot, de a folytatásra maradok. Még egy részre tutira, aztán majd kiderül.

Premier: 2009/06/02
Írta: Alyson Feltes, Deborah Joy LeVine
Rendezte: Rod Hardy
Nézettség: 5.04 millió (#7); A18-49: 1.6 (#7)
This entry has a rating of 2

free web stats