True Blood – 1.02 – The First Taste

 
Beküldte: Kanyecc 2009 June 29, 2:25-kor a(z) True Blood témába.

Voltatok már úgy, hogy a pilot epizódnál nagyon lehordtatok egy sorozatot, viszont, a folytatásban úgy megváltozott a személetetek, hogy ebből rákattantatók és az egyik favoritotok lett? Hasonló a helyzet velem és a True Blood-dal. Az unaired-jekor valami elszakadhatott nálam, merthogy azt nem a mostani Kanyecc írta az is 100%. Az egyik kedvenc kábelsorozatom lett hirtelenjében. Ezért úgy döntöttem, hogy megkapja a tiszteletet, azaz minden epizódja a külön kritikát.

TrueBlood -1x02 - The First Taste

Mint már említettem, nagyon távol áll tőlem a vámpírszekció. Tess mozog benne otthonosabban. Talán a sok Buffy-Angel kombo szeretette meg vele… (Apropó. Tudtátok, hogy még honlapot is csinált.) Mindegy. A tavalyi idényben a Moonlight se fogott meg (még kritikát se írtam róla). Teljesen lehangolva ültem le a TB elé, viszont a második epizódban olyan történt, amit sohasem felejtek el.

Ez egy pillanat volt, amikor Sookie Stackhouse karaktere belopta a szívembe magát, ahogy az őt megformáló Anna Paquin is. Csakis miatt folytattam. Nagyon jól összerakták a karakterét. Nem egy hétköznapi leányzót kaptunk szuperképességgel, hanem egy olyant, aki szépsége mellett, aranyos, elragadó, nem ijed meg, amitől más igen. Egy szóval tökéletes lett. Több nekem nem is kellett, hogy rávetemedjek. Ezt még tovább tetőzi az a puszta tény, hogy a romantika, a nagy dumák se szorulnak hátra olyan ügyekre, amint a Buffy-ban vagy az Angel-re. Egy teljesen más szemszöget mutatnak meg nekünk, és ez nekem nagyon tetszik.

TrueBlood -1x02 - The First Taste

A True Blood-ban továbbá az tetszik, hogy ott folytatódik, ahol abba maradt az előző epizód. Nincsenek kavarások, inkább mint egy szappanopera kis túlzással. Tehát nem érdemes kihagyni egyetlen epizódot sem, mert különben hoppon maradunk és elveszítjük a fonalat.

A mostani epizód röviden, tömören a következőről szólt: Sookie-t meglátogatja az Rattray házaspár, akik le akarták csapolni Billy-t. Majdnem helyben hagyják, amikor megérkezik Bill és ellátja a bajukat, örökre. Mivel Sookie nagyon rosszpasszban van, ezért iszik a férfi véréből, amitől kicsit különösen fogja érezni magát. Testvérét letartoztatják egy gyilkosság miatt, de később kiderül, hogy még sem ő tette…

És akkor jöhet a végszó. Az HBO semmit se bíz a véletlenre. Nem csak a felvezető részben láthattunk cickókat, hanem a folytatásban is. Nem csoda, hogy 25%-os nézettségi emelkedést produkált premierjéhez képest. Maradok, felhozom az amerikaiakhoz, de csak esténként, mert csak akkor esik jól vámpírosdit nézni.

Premier: 2008/09/14
Írta: Alan Ball
Rendezte: Scott Winant
Nézettség: 1.80 millió
This entry has a rating of 3.5

free web stats