Délutáni előzetes: Spartacus orgia Starz módra

 
Beküldte: tess 2009 July 25, 18:55-kor a(z) videó témába.

Jelen állás szerint az eddig csak számomra „Z” kategóriás kábeladó a Starz ott tart, hogy akár könnyedén megreformálhatja a tv-s bizniszt, a 2010 januárjában bemutatásra kerülő Spartacus – Blood and Sand című sorozatával. A sorozat annyira durva vizuális orgiát tudhat magáénak, amire nem igazán volt eddig példa a tv-s történelemben. Arra meg pláne nem, hogy egy random kábel csatorna és nem valamelyik prémiumadó követi mindezt el.

Spartacus történetét már millió egyen változatban láthattuk, de ez tuti emlékezetes. Itt érzésem szerint nem a történet fog dominálni, hanem a látvány, aztán persze kitudja. Mindenesetre majdnem az egész sorozat zöld háttér előtt készült durva CGI betétekkel és sok-sok vérrel. Egy az egyben Zack Snyder beteges látványorgiájára a 300-ra hajaz, de persze sorozat formában. Sőt, állítólag annyira erőszak orientált lett az egész, hogy a Starz vezetősége finomítást kért nem egy jelenethez. Meredek mi?

A készítők közt ott szerepel Stephen S. DeKnight neve, aki olyan sorozatokban ténykedett, mint a Buffy, az Angel, a Smallville, vagy a Dollhouse. Mellette az író poszton ott vannak a Helbing fivérek is, akik megint nem ma kezdték az ipart. De kétségtelenül az egészre Sam Raimi teszi fel a koronát, aki szokás szerint a produceri széket foglalta el. Két társa Joshua Donen és Robert G. Tapert pedig a Legend of the Seeker-ből lehet ismerős sokaknak.

Sajnos a szereplők névsora már koránt sem ennyire megnyerő, mivel többnyire noname színészek foglalnak benne helyet, akiknek a többsége csak epizódszerepekkel büszkélkedhet. Az egyetlen húzónév Lucy Lawless, aki meg örökidőkre Xena marad mindenki szemében.


free web stats