Cupid – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 July 26, 0:02-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Cupid,Pilot témába.

Az elmúlt két napot rászenteltem a szerelemes pilotok letudására. (Hajdanán megvolt a The Ex List. Folytatnom kellene, mert szintén tetszett.) Elsőként a sort a Valentine-nal kezdtem, mert ha már a CW lemerte adni az összes epizódját, akkor legalább a pilotjának adjunk esélyt (kritika nagyvalószínűséggel holnap), majd folytattam a sort a már jóval kellemesebb hangvételű Cupid-dal, amit nagyon eltaláltak. Cseppet se csodálkozzunk ezen, hiszen Rob Thomas nevét jegyezzük az alkotók között, aki már az elmúlt években bizonyított. (Lásd: Veronica Mars, igazi kultsorozat, majdnem mindenki kedvence. A szó Eszteré…)

Cupid - 1x01

Az akciófilmeket manapság annyira nem kedvelem, mint a vígjátékokat. Hiába a kib*szott látványosság, inkább a humor tartom előnybe. (Hangover eléggé bealáz mindenkit!) Talán ezért vagyok a Gurusok között a legnagyobb szitkomfaló hírében, mert én aztán mindent megnézek belőlük. (Itt az élő példa, hogy egy The Office-t, hogyan kedveltettem meg egy egész szintlakosságával.) A Cupidban pont ez a jó, hiába drámasorozat a humorfaktora a helyén. Istenem, az egész pilotot végig mosolyogtam, végig röhögtem, mert Rob-ék hatalmas karaktert formáltak meg. Na, de annyira ne ugorjunk előre, lássuk a sztorit.

A történt középpontjában: Cupid, a szerelem istene áll, akit száműznek New Yorkba. Röviden arról lenne szó, hogy elvették az íját-nyilát és csak akkor térhet vissza az Olümposzra, ha összehoz 100 igazi szerelmes párt. A jelek szerint egy epizód/párra fog ráhangolódni, de mivel az első évadja 7 epizódos volt, és a folytatást nem rendelték be, így fenn áll a változás lehetősége. (Hogy így lesz-e, azt nem tudom, mert csak a pilotnál járok.)

Cupid - 1x01

Teljesen jól van összerakva a sorozat. Ennyire a The Mentalist-et és a Castle-t élveztem legutóbbi pilot-szemezgetésem alkalmával. Trevor karakterét nagyon jól formálták meg, ahogy Bobby Cannavale választása is tökéletesnek mondható. Nincs mese, engem a főszereplővel és/vagy főhőssel nyertek meg. Kicsit az Entourage-t jutatta az eszembe, merthogy ez is vérbeli feelgood érzést tükrözött. Az ABC-n ilyesfajta dolog? Szintén csak pislogtam, de be kellett látnom, igenis tudnak még meglepetéseket okozni nekem. No para!

A 43 perc alatt egyszer se éreztem úgy, hogy untam volna. Mindig fel tudták dobni. Ez kell egy jó sorozatnak. A változatosság és a figyelemfelkeltés. Rob Thomas veteránnak számít a szakmában, de egy fontos dolgot ne feledjük el. ’98-ban volt egy azonos című sorozata, ami megbukott. Lényegében az ABC zöld utat adott neki a feldolgozására. Mint kiderült, ez se bírta hosszabb ideig, viszont nem kaszálták el, mint az elődjét. (Hogy az milyen volt, arról fogalmam sincs, mert kimaradt az életemből.) A varázs, tehát ott van benne, viszont ha unszimpatikusnak vélitek a főhőst, akkor ott bukott meg nálatok az egész, mert erősen erre építettek. Szerintem, nem lőttek félre. Le a kalappal, nincs mese.

Folytatásra maradok. Hamarosan érkezni fog a kritika róla, mert azért egy valami elgondolkoztatott, hogy mennyi potencia van benne. Nem-e fog túlzottan sablonossá válni: a „nem hiszek Ámor nyilában” és az istenekben.

Premier: 2009/3/31
Írta: Rob Thomas
Rendezte: Bharat Nalluri
Nézettség: 7,21 millió (18-49-ben: 2,3 #9)
This entry has a rating of 4

free web stats