The Ex-List – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2009 July 30, 17:55-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot témába.

Alapból, ha valaki azt mondja nekem, hogy a CBS az örök nyugdíjas adó, ami még mindig a nyomozós sorozatokból él berendel egy romantikus vígjátékot az őszi szezonba, hát tuti, hogy kiröhögöm. Pedig a CBS meglépte, és ahogy kell szépen el is hasalt. Most komolyan, ha egy kicsit is gondolkoznának, akkor rájönnének, hogy még a megfelelő célközönségük sincs meg. Nevetséges!

Az alap szitu kb. annyi lenne, hogy hősnőnk Bella, akit a feltűnően szexi eyecandy Elizabeth Reaser (Saved, Grey’s Anatomy) alakít egy véletlen folytán megtudja egy jósnőtől, hogy ha egy éven belül nem házasodik meg, akkor örökre magányos marad. Ráadásul az eddigi randijai közt már találkozott is az igazival. Szóval Bella igazi szőke értelmiségi lényként ír egy listát az egykori exeiről, figyeli a sors adta jeleket és persze teljesen hülyét csinál saját magából…

the-ex-list-101a

Az alaptörténet egyébként egy izraeli sorozat a The Mythological X lenne, amit a Közel-Keleten Sigal Avin vitt sikerre. Diane Ruggiero (Veronica Mars, Cupid) meg persze úgy gondolta, hogy az amerikai verzió is sikeres lenne, hát szépen csinált is nekünk egy remaket. És hogy önmagában mi a baj az egésszel? Hát maga az egész!

Kezdjük először is ott, hogy ez kb. annyira illik a CBS profiljába, mint a zombik a táncdalfesztiválra. Egyszerűen túl felületes, túl nyavalygós, túl csajos, ami mondjuk egy másodvonalbeli kábeles adón (lásd Bravo) tuti befutó lenne, de itt esélye sincs. És itt most nem feltétlenül a színészeket akarom osztani, aki merő véletlenségből mind eyecandyk. Elizabeth Reaser már a Saved-ben is ezt a karaktert játszotta nem is rosszul teszem hozzá, Rachel Boston (American Dreamers) és Alexandra Breckenridge (Family Guy, Dirt) pedig egyszerűen csak eyecandyk és néha még poénosak. Összességében nekem a legnagyobb bajom magával az alapkoncepcióval volt, ami egyszerűen nem életképes. Most komolyan ki az a hülye, aki bedől egy jósnőnek, ír egy listát és komplett hülyét csinál magából. Emellett meg totál kiszámítható az egész, hisz egy rész egy ex lesz a felállás, Bella majd mindegyik ex-ről azt hiszi, hogy ő az igazi, közben meg az ex-ek majd szépen hülyét csinálnak belőle. A legnagyobb vicc, hogy az igazi végig ott van előtte, de ezt már hagyjuk is.

Ami végérvényesen kiütötte nálam a biztosítékot az viszont mégsem ez volt, hanem Eric Balfour. Istenem, ezt az embert le kellene már végre lőni, mert amiben szerepel az tuti szar lesz. Én speciel a Veriatas The Quest óta rühellem, de még tudnék számos példát is mondani. Az alakítás, amit viszont itt nyújtott, hát a pályafutása legrosszabbja eddig. Pedig higgyétek, el van egy vödörnyi! Jó persze vágom én, hogy ebben volt némi paródia is, de akkor is. Ez nem szánalom volt már, hanem szégyen. A másik ilyen momentum meg a rettentően cikis jelenetekkel való folyamatos traktálás, de hát ez meg alapvetése a romantikus műfajnak. Engem egyszerűen frusztrál, akit meg nem az kezdje sürgősen edzeni az elméjét.

the-ex-list-101b

De hogy ne csak rosszat mondjak a sorozatról meg Balfour-ról érdemes megemlíteni a Revenge Song-ot, amit tényleg ütött. Vagy ott van még a néhol elrejtett guilty pleasure érzés is, ami miatt viszont szívesen nézném a sorozatot. Itt főleg a Rufusra a kutyára gondolok, a közös „medencés” lubickolásokra, vagy éppen Vivien elmélkedésére a szőrtelen muffról. De kb. ennyi!

Összességében is a The Ex-List egy közepesnél valamivel gyengébb romantikus maszlag akarna lenni, amit csak némi guilty pleasure életérzés tud megmenteni a teljes kaszától. Nyári sorozatnak még elmegy, de a CBS részéről abszolút felelőtlenség volt betenni a nagyok közé. Amúgy meg is lett az eredménye, hisz 4 rész után kapta is a kaszát.

Premier: 2008/10/3
Írta: Diane Ruggero
Rendezte: Timothy Busfield
Nézettség: 6,85 millió (18-49ben 2,0 #3)
This entry has a rating of 2

free web stats