Meteor (aka. Meteor: Path to Destruction)

 
Beküldte: Kanyecc 2009 July 31, 17:30-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot témába.

A 2008/09-es idény második minisorozatát tudtam le tegnap este. Kiábrándító a helyzet, azt kell hogy mondjam. A TV2 jóvoltából múlt szombaton látható volt. Én akkor csak a 28. percéig jutottam. Mint utólag kiderült: jól döntöttem az lelövésével, hiszen a három órás agyzsibbasztásból három és felet csináltak. Laptop és internet nélkül kibírhatatlan, de szerencsére mára már van belőle archív anyag, tehát senki se marad le a jóról. Az The Last Templar-t csak jobbra számítottam. Szerencsére egy kicsivel – szinte semmivel, de talán mégis – jobb lett, mint a társ, amit melynek érkezését már tavaly tudhattuk.

vlcsnap-282336

Az a baj ezekkel a minisorozatokkal, hogy filmnek is pocsékok lennének. B-kategóriás próbálkozások, és mivel szeretnék fokozni az izgalmat (k*rvára nem tudják) elnyújtják az egész történetet, melynek hatására filmnek már túl hosszú lesz. Marad az aranyközépút, azaz a minisorozat. Katasztrófális lett ez a katasztrófafilm! Ha nincs öt napos nézettségi lemaradásom, már megint elhalálozott volna. Kisképernyőn, a monitor jobb alsósarkában, néha háttérbe lehet nézni. Be lehet próbálni, csak ne ezt vigyük el első randikra, mert hamar rossz élményeink lesznek.

A történet ott van a címben. Két szálon megy a cselekmény. Az egyik, maga a meteor érkezése volna. Vagyis nem is, hiszen a Kasszandra üstökösnek csapódott neki egy meteor, ami letérítette a pályájáról és – noná hogy – a Föld felé vette az irányát. A főtudós bennfentes pedig nem hisz a „mesternek”, akit pár hete rúgott ki, mert teóriáival a sírba kergette. Most viszont jól jönne neki a segítség. A másik szál: egy rendőrről szólna. A társának a közelmúltban keresztbe tett és a családjának kellett megfizetnie mindezért. Most bosszút akar állni társa lányán és apján. (Vannak persze mellékszálak, de azokat nem részletezném annyira, mivel összefüggenek előbbi kettővel.)

Ott a legnagyobb problémája a mininek, hogy túlzottan kiszámítható. Elég csak ránézni az órára és már leesik az egyszeri nézőnek is, mi a helyzet. Mondok példát: a második órában sikerült megoldani a meteor problémáját, de akkor mégis mit akarnak a hátralévő egyben? Aztán többször elkövetik azt hibát, hogy meg akarták ölni a gonosz társat: leesik az emeletről és mellette van a fegyver. Komolyan, ha élőbe történne ez velem, az lenne az első, hogy lemennék és elvenném a fegyvert, nem az ölelkezés.

vlcsnap-278337

Egyszer éreztem a toppon, amikor a tudós kis csajszi a rendőrőrsön lelövi a két fegyence. Na, erre senki se számított volna. Hidegvérrel, mintha mi sem történt volna, beszáll azután a rendőrautóba és szépen elhajt, mint aki jól végezte dolgát.

Sok-sok egyértelmű dologtól elviselhetetlen lehet a nézése. Azt se értettem, hogy miképpen záródott be az ajtó az egyik jelenetben. (Első kameraállás, majd 5 másodperccel később. Jegyzem meg, a leányzó csak a kocsi beindításával volt elfoglalva!) Vannak benne hibák, amiket még ilyen fáradtan és kedvetlenül is kitűnnek. A nyavalygásról szót se ejtenék. Hm. Ha kellene szavaznom, akkor a legidegesítőbb karakter a doktornő kisgyereke.

Szereplők között ott van Kenneth Mitchell, azaz a Jericho-ból a Eric vagy a Ghost Whisperer-ből Sam. (Kinek ki az ismertebb.) Bill Campbell szintén helyet kapott, álá The 4400; ahogy a veteránnak számító Christopher Lloyd. A sor hosszú! Itt tessék csekkolni, akit annyira érdekel. Még annyit, hogy Michael Rooker, a „rosszifú” megtestesítője remek választás volt.

Egyszer nézhető mindössze! Többször biztos nem. A SyFy minisorozatait meg se közelíti. Az NBC ne erőltesse ezt a részleget, még ha több országgal is dugják össze a fejüket, mert eddig a minijeik minősége a siralmast se veri. Új szót kellene kitalálni rá. Nyáron persze jó timeslot kitöltőnek, de így is a megszokottnál többet rendelt be. (A The Last Templar és a XIII mellett ott van még a The Storm.)

Premier: 2009/07/12 és 2009/07/19
Írta: N/A
Rendezte: Ernie Barbarash
Nézettség: 5.04 millió (#5), A18-49: 1.1 (#T9)/ 5.20 millió (#5), A18-49: 1.2 (#8)

free web stats