Supernatural – 4.18 – The Monster at the End of This Book

 
Beküldte: tess 2009 July 31, 19:17-kor a(z) Supernatural témába.

Na, erről van itt szó kérem szépem! Amennyire elcsépelten szarul indult ez a rész is a végére, annyira nagyot is szólt. Ezt a szintet kellene tartani és a hasonló részeket erőltetni, meg rendszeresen seggberúgni az írókat! De most komolyan! Egyszerűen öröm volt nézni, ahogy 40 perc alatt felépítették nekünk a történetet, majd szépen ránk húzták a vizes lepedőt.

supernatural-4.18

A Winchester testvérek egy meglehetősen furcsa ügyre akadnak, ugyanis kiderül, hogy már a kezdetek óta egy könyvsorozat szereplői. Az egészben csak az a gond, hogy a könyv teljesen hitelesen adja vissza a történteket. Hamarosan aztán kiderül, hogy az író nem más, mint egy próféta, aki a testvérek evangéliumát írja és egy megjósolja Lilith közeledését…

Upsssz! Ez azt hiszem kissé spoileresre sikeredett :) Szóval amint látható a készítők végre visszatértek az átívelő történethez, ami szokás szerint büntetett. Egyszerűen elképzelni sem tudtam, hogy mi az istent akarnak kihozni ebből az „előre meg van írva” metódusból. Aztán jött Castiel és helyrerakott mindent. Próféták, Winchester evangélium, megváltoztathatatlan jóslatok, WTF!!! Percről percre sokkoltak minket, ami már ránk is fért.

Persze közben azért elszórtak számos apróságot, ami idővel majd értelmet is nyer. Dean és Castiel haverságára gondolok itt főleg, amiben még rengeteg lehetőség van és ezt szemlátomást a készítők is tudják. Aztán ott van még Lilith is, aki a jóslat szerint nem éri meg az Apokalipszist. Kár érte, főleg hogy a castingosok megint belenyúltak a tutiba Katherine Boecher személyével, aki valami fergetegesen jó eyecandy.

supernatural-4.18b

Ellenben amit hiányoltam az a rész végi merengés, mivel az írók most szinte teljesen lezárták a történetet. Nincs semmi, ami rágódni és agyalni lehetne. Na jó, ott van Zachariah és a próféta szövege, ami semmit sem árult el pontosan mégis baljósló jövőképet áraszt. Amúgy meg most látom, hogy Chuck a próféta visszatérő szereplő lesz pár rész elejéig, aminek csak örülni tudok.

Végül pedig nem tudom kinek tűnt fel, de a rész csak úgy hemzsegtek az easter eggs-ektől.  Kezdjük mindjárt azzal, hogy Chuck könyveinek a címe szinte teljes mértékben megegyezik az 1. évad részeinek a címével. Emellett a 2. évadból 3, míg a 3. évadból 5 résznek a címe szerepel a listán. Aztán ott van az állítólagos írói álnév, ami Carver Edlund lenne. Na, valaki? Pát persze, hogy két készítőnek a nevéből lett mixelve: Jeremy Carver, aki executive story editor akarna lenni, míg a másik személy Ben Edlund executive producer. Ez volt a könnyebbik verzió, most jöhet a nehezebb, ami meg Sera Siege lenne. Valaki? Hmmm… Sera Gamble supervising producer és Julie Sera executive stori editor nevéből lett kikeverve. Most akkor jöjjön egy könnyebb! Chuck lakóhelye Kripke’s Hallow, vajon itt ki van elrejtve? Naná, hogy Eric Kripke, aki mellesleg a sorozat creatora.

Premier: 2009/4/2
Írta: Nancy Weiner, Julie Siege
Rendezte: Mike Rohl
Nézettség: 3,26 millió (18-49ben: 1,5 #12)

free web stats