Crusoe – 1.03 – Sacrifice

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 1, 18:02-kor a(z) Crusoe témába.

Ha már tegnap annyira lenyűgözött a Crusoe, úgy döntöttem, hogy vele folytatom a napot. Kíváncsiságom győzött, mert egész nap az járt a fejembe, miképpen fogják tovább vinni a cselekményt. Hát egy olyan módot választottak, amire cseppet se számítottam, dehát kalandsorozatról van szó elviekben, szóval ez se rossz megoldás. Elő járóban annyit, hogy az előző izgalmasabb és viccesebb volt, viszont a mostanin jobban érződött a kaland íze. (Olyan létezik? Vonatkoztassátok el és igen!)

Crusoe - 1.03

A készítők elszakadtak a hazamenéstől és behoztak egy misztikus sztorit. Péntek álmában a parton követ egy nőt, aki valamit mondani akar neki. Az egészben a különös, hogy a feje egy koponya. Másnap elzáródik a forrásuk, ahonnan a vizet szerezték. Mint később kiderül egy ládazárta el, amelyen egy koponya volt. Péntek kérésére az „ügy” felderítésére indultak.

A pilot epizódot a Karib-tenger kalózaihoz hasonlítottam, a mostanit az Indiana Jonas filmsorozathoz hasonlítanám. Tényleg, hiszen az egész olyan rejtélyes lett, de mégis valós. Ugyanúgy barlangokon keresztül mászkálnak. Ha rálépnek valamire, akkor elzáródik az út mögöttük. Át kell kelniük egy szűk hídon két hegy között, ami eléggé régi és ingatag. És a talált ládának az egyes oldalait kell használniuk egy sír kinyitásához. Mi ez ha nem kaland? Aztán ott vannak a sírőrzők. Ti mire tippeltetek volna, mik azok? Jó megoldás, szó se róla, de nem spoilerezem el azoknak, akik majd később pótolják.

Határozottan kevesebb poént kaptunk. Az elején és a végén lőtt el párat Péntek. Mosolygósakat, de a röhögősüktől távolaikat. Megint kaptunk egy sor flashbacket. Jobban használták őket, mint az előzőekben, mármint a vágás kicsi javulást éreztem. Célkeresztjében Sam Neil volt, aki számomra még mindig nagyon szokatlan ebben, az odaadó keresztapa szerepében. (Lehet, hogy a The Tudors után fura annyira rá ez a szerep, merthogy ott nem éppen a jót testesítette meg.)

Maradok! A pilothoz képest alvósabb sztorit kaptunk, de ennek is megvolt a varázsa. Ha könnyed kikapcsolódásra vágyik a család, akkor nyugodtan üljön le elé, mert tényleg le tudja kötni az embert, ha már unja a sok nyomozós krimit.

Premier: 2008/10/24
Írta: Avrum Jacobson
Rendezte: Jeff Woolnough
Nézettség: 5.92 millió (#5), A18-49: 1.2 (#T10)
This entry has a rating of 1.5

free web stats