Crusoe – 1.04 – The Mutineers

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 1, 21:56-kor a(z) Crusoe témába.

Itt az idő. El kell döntenem, hogy maradok-e a folytatásra vagy sem. Bár aki olvassa/követ twitteren, az már tudja a választ, mert odaírtam meg elsőként. Hármas a bűvös szám, ami után összeáll egy kép a sorozatról, amit éppen csekkolunk, hogy megállja-e a helyét az élők között vagy inkább ne erőltessük. Megállja a helyét nálam! Hiába kapott/kap alacsony pontszámot, amit megérdemel, tényleg le tudja kötni az embert. Lehet pont a megfelelő hangulatban ültem neki, de ez a kalandsorozat már hiányzott az életemből.

Crusoe

Folytatódott a kaland. (A szigetre megint csak kalóz-rablófélék érkeztek. Crusoe-ék most összehangoltabban dolgoztak. Nem egyből mentek fejnek a falnak.) A kalózok foglyul ejtették az egyik hajó legénységét és annak kapitányát, családját. Hősünk alkut köt a rabokkal, hogy „felszabadítja” őket, cserébe segítenek elhagyni a szigetet. Miután az alku megkötődik neki is állnak, de eléggé viccesen, mert kihasználják a természeti adottságokat, azaz neki állnak rémisztgetni, mintha elátkozott szigetre érkeztek volna.

Megtörtént az, amiért egy sorozatot, sorozatnak nevezünk. Folytatásos a történt. Hoppácska. Ezt jó ötletnek tartom, mert elég vicces lenne, ha mindig érkeznének a szigetre arra tévők, akik java részt útonállók. A jég kezd megtörni, pedig majdnem elment a hajó. Legalábbis a legénység egyik fele távozott volna, de léket kaptak.

Megint csak kalandozhattunk a távol múltba, viszont ezekkel a flashback-kekkel az a probléma, hogy semmit se tudunk meg belőlük. Mármint semmi olyant, ami lekötné az ember. Crusoe nehezen élt meg a valóvilágban, ezért állandóan lehúzta keresztapját, aki mindenesetben segített neki, mert ezt így illik. Blablabla… Tessék rámenni jobban, ellenben pozitívum, hogy csökkentették a számát. Már lehet sejteni, mikor dobják be, nem csak úgy hipp-hopp.

És akkor a nagy kérdésre és fény derülne: Folytatom a sorozat, mert látok benne jövőt, még ha az NBC más véleményen volt. Kalandosnak kalandos, viccesnek vicces. Tetszenek a megoldások benne. Egyre jobban össze van téve és ez látszik a pontszámán is.

Premier: 2008/10/31
Írta: Andy Rattenbury
Rendezte: Michael Robison
Nézettség: 4.17 millió #9, A18-49: 0.8 (#T10)

2.5/5


free web stats