Crusoe – 1.05 – High Water

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 4, 19:12-kor a(z) Crusoe témába.

Ha most nem írom meg ennek a résznek a kritikáját, akkor semmikor sem. Deja vu érzés kapott el, hiszen a harmadik epizódra emlékeztetett jobbára. Mármint kaptunk egy remek felvezetést, hogy majd Crusoe elhagyja a szigetet, erre behoznak egy kis „időhúzást”, merthogy az évadfinálé kicsit arrébb van és Robinsonunk mégsem hagyhatja el a szigetet. Túlzottan kiszámítható vagy Crusoe. Ez a legnagyobb problémám vele, de semmiképpen se törlős a helyzet, mert tényleg jól esik ez a kalandsorozat. Amúgy sincs belőle sok!

Crusoe - 1x05

Mi történt a mostani részben? A szigeten ott rekedtek az emberkék, miután zátonyt kaptak. Crusoe-ék kerülik őket, úgy ahogy csak tudják. Szerencséjükre náluk van az iránytű, amivel el tudják hagyni a szigetet. Azaz náluk lenne, ha Péntek véletlenül nem ejti bele a tűzbe, így el kell menni újat szerezni. Noná, hogy a táborba veszik az irányt, ahol le is buknak, meg nem is. Sikerül szerezniük, tehát már csak a dagályt kell megvárniuk.

Itt jön a csavar, mert Péntek makacskodik, aminek meglesz a következménye. Beleesik egy szakadékba és még egy farönk is ráesik, nehogy könnyedén kiszabaduljon. Crusoe-n a világ szeme. Ott hagyja-e a jóbarátot vagy segít rajta. Eléggé kiszámítható. Erre céloztam.

Ez a sziget kezd hasonlítani a Lost-éra. Ott van annyi ember én még mindig nem találtak rá Crusoe-ék birodalmára? Azért a készítők jól csavarták a szálakat, mert belevitték a szökésbe mindezt. Tehát a partról direkt kerülővel mentek haza, amikor megtörtént a baj. Kalandosnak kalandos, viccesnek pedig vicces volt ez a rész is. Főleg a végén. Jól eltalálták, néha sajnálom, hogy ilyen sorsra jutott. Folytatásról szintén jön a kritika, mert ez nekem tetszik, még ha a pontok mást mondanak.

Premier: 2008/11/07
Írta: James Moran
Rendezte: Jeff Woolnough
Nézettség: 4.16 millió (#10), A18-49: 1.0 (#11)

2/5

This entry has a rating of 2

free web stats