Sit Down, Shut Up – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 8, 8:35-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot témába.

Ha meggyürkőztem a Fox legörültebb ötletével, akkor – mondom – belekukkantok a törölt Sit Down, Shut Up című 2008/09-es próbálkozásába. Sok minden nem szólt mellette. Egyáltalán, hogy miért őt választottam, azt se tudom. Valami újba akartam belekóstolni, de a hossza ne 40 perces legyen. Ha valamilyen késztetést éreznétek, akkor ajánlom: NE őt válasszátok, mert lehet megbánjátok, azaz sanszos. (Inkább a TaaHM-t kellett volna folytatnom.)

Sit Down, Shut Up - 1.01 - Pilot

Mielőtt rátérnék az újonc legnagyobb problémájára egy valamit illik tudni. A Fox az az egyedüli országos csatorna, ami foglalkozik a rajzfilmekkel. (Meglepetésünkre idén az ABC bepróbálkozott eggyel, a The Goode Family-vel. Lesz róla írás!) Nézzünk rá csak a vasárnap estéjére és már látjuk is mennyire. Ott van a Family Guy, a The Simpsons, (a King of the Hill) vagy az American Dad. Azt se feledjük el, hogy az egyik rajzfilmjével uralja a célközönséget, hiszen jelenpillanatban a Family Guy a legnépszerűbb a napon és a műfajában is. (Érthető a terve a The Cleveland Show-t illetően, de miért pont Cleveland?)

A sztorival nagyon ne foglalkozzunk, mivel – mint a legtöbbjüknél –, szabad a bekapcsolódás. Na de azért mégis. Egy tanári kart és annak mindennapi életébe nyerhetünk bepillantást. Van igazgató, testnevelés tanár, stb. Ott vannak az alkalmazottak és a tanulásra kiéhezett gyerkőcök. Tehát ismerd meg a Knob Haven High School-t kívül-belül.

Számomra a legérthetetlen dolog, hogy ez mi?! Merthogy unalom és szájhúzogatást lesz benne, részünkről, az szent. Hol ott az alkotóbrigád nem piskóta. Futurama és The Simpsons színeiben ott van Bill Oakley és John Weinstein; a Two and a Half Men-es Tannenbaum-fivérek és az Arrested Development-es Mitchell Hurwitz. Nagy nevek, mekkora nevek, de mégsem sikerült most fiúk megfognotok az istenlábát. Fáradságra ne fogjunk semmit, mert az ember akkor röhög, amikor tetszik neki a helyzet. Egyszer se röhögtem fel. Néha mosolyogtam, de valahogy sablonosnak véltem az egészet.

Sit Down, Shut Up - 1.01 - Pilot

Szinkronhangok között kirívóhangot (=karakterétől messze állót) nem véltem felfedezni. Tény, sokan vannak. Lehet jobban kellett volna figyelnem, de majd ti megmondjátok. Amúgy se vagyok nagy rajzfilmnéző hírében. (Mostanság szoktam rá.) Szinkronok között: Cheri Oteri, Henry Winkler, Jason Bateman, Kenan Thompson, Kristin Chenoweth, Nick Kroll, Tom Kenny, Will Arnett és Will Forte kap helyet.

A legjobban talán a megvalósítás zavart. Ha rajzfilm, akkor legyen az minden részében az. Többször előfordult, hogy ott van egy tárgy és mintha utómunkával beleillesztették volna az összképbe. (Értsd: eredeti tárgyat lefotózták és elmaszatolva jelenítették meg.) Lehet elborult ötlet és távol állok az eredeti megoldástól, de így véltem felfedezni. (Javítsatok ki, ha netán tévednék.) Eddig még sehol máshol nem láttam ilyent.

Nem élt meg hosszú időt a Fox műsorán. Mindössze négy epizódot. Részemről se lesz jobb jövője. Ez bizony kasza. Semmi értelmét nem látom a folytatásnak. (De ha netán valaki másképp látja, várom a kontra kritikát!) Szeptember 12-étől viszont (szombatonként) érkeznek a le nem adott részek.

Premier: 2009/04/18
Írta: Mitchell Hurwitz
Rendezte: Dwayne Carey-Hill
Nézettség: 5.18 millió (#13), A18-49: 2.3 (#5)

Szerintem: 1/5


free web stats