The Goode Family – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 8, 17:57-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot témába.

Áááh. Ennyire könnyen lehet unszimpatikus sorozatot készíteni?

Ma rajzfilm pilotdömpinget tartok. Kíváncsi vagyok, hogy milyenek jöttek ki az „idei” idényben. A helyzet nemcsak hogy borzasztó, siralmas. Két újoncból mindkettő bukta legyen nálam?! Elkeserítő. Hol ott mindenkinek megadtam a második esélyjét, de ha a Sit Down, Shut Up és a The Goode Family között kell választanom, akkor egyértelműen előbbi mellett teszem le a voksomat, mert az legalább – valamelyest – „viccesebb”.

goodes[1]

Második esélyről habratyoltam nem véletlenül. Tegnap, még lefekvés előtt belekóstoltam, de csak az 5. percig jutottam. Ma se volt szerencsésem, mert a 10. percnél nyomtam meg az ’x’ gombot a lejátszó sarkában. Unalmas, teljesen érdektelennek találtam. Magam azon morfondíroztam, mi járhatott az ABC fejében, amikor ezt a csődtömeget berendelte. A Fox a rajzfilmpárti, no meg az Adult Swim, dehogy ők? Maradjanak inkább a csöpögős drámáknál.

Dióhéjban – tényleg csak abban, ami megmaradt a 10. percből – a sztorija a Goode családról szól. (Vajon honnan kaphatta a címét? Kreativitás egyenlő zéró!) Az egészben a pláne, hogy mindenben helyesen akar cselekedni, mert különben a környezete megszólja. (Pl.: Ott van az anyuka a boltba. Pénztárnál fizet, de nincs nála táska és már pénz se „mentsük meg a Földet” táskára. Mindenki néz rá meredten, aztán beugrik neki a nagy ötlet: a kezét nyújtja és úgy viszi a kocsihoz a vásárolt dolgait. Közbe pedig, akinek ilyen táskája volt el kezdi dugdosni, mert most már az a gáz. Pl.2.: vagy hibrid autóval járkálnak, ami tele van mindenféle felirattal: „Please begins on you plate”)

vlcsnap-352400

Biztosra veszem, hogy nem engem céloztak meg. Jó is kiszülhetett volna belőle, mivel a készítők között Mike Judge neve is ott van, aki ugyebár a Beavis & Butt-Head, majd a King of the Hill írója. Most azonban nagyon félrelépett félreírt. Szerencsére a nevek jegyzése könnyebb, merthogy van 5 főszereplő – akiknek a hangját: Brian Doyle Murray, Dave Herman, Linda Cardellini, Mike Judge és Nancy Carell adja –, no meg a mellékszereplők.

Számomra a sokadik probléma a színvilága és a formák. Rikító színeket alkalmaztak, ami speciel engem nagyon zavart. Az egyes karakterek pedig olyan elb*szott mozgást kaptak. Semmi élethűség nincs rajtuk. Csak az alapokra mentek rá?

(Talán egy kicsit viccesnek találtam a kutyát, ami állandóan az eltűnt állatokat ette meg, de szintén borzalmas megformálsát kapott. Ajánlom figyelműkbe Brian-t a Family Guy-ból.)

Érdekes, hogy a szar nézettsége ellenére az ABC műsorán hagyta. Pénteken araszolgat, de szívesebben nézném a Fox próbálkozását, mint ezt. Mindenesetre a 13 epizód leadásra kerül, melyből 12-t már le is adtak. Második esélyre – szerencsére – esélye sincs. Azon pedig én lennék a legjobban meglepődnék, hogyha valamelyik csatorna átvenné. Részemről kasza. A pilot nagyfalat volt számomra, hát akkor az évad… egy életre elég lenne. (Félpontot a kutya miatt, és a csajszi miatt kap, aki az egyke élő példa, aki miatt érdemes lenne nézni.)

Premier: 2009/05/27
Írta: John Altschuler, Dave Krinsky, Mike Judge
Rendezte: Wesley Archer
Nézettség: 3.93 millió (#10), A18-49: 1.6 (#8)

Szerintem: 0.5/5


free web stats