Valentine – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 10, 15:56-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot témába.

Jól látjátok. Voltam olyan perverz, hogy adtam egy esélyt a Valentine-nak. (És majd jön egy kritika az Easy Money-ról is, de ne rohanjunk annyira előre.) Már hónapok óta mozgatja a fantáziámat az a tény: Hogyan volt képes Media Rights Capital nevű cég olyannyira taccsra vágni a The CW vasárnap estéjét, hogy végül felbontsák a szerződésüket. Hol ott nagy ötletnek tartottuk tavaly nyáron, amikor kiderült, mégis mit tervez. „Levette a terhet a válláról” – mondtuk, közbe pedig mégsem, mert inkább nagyobb gubancot okozott magának, mint azt remélte. A szándék jó volt, de nem nyert jegyet az idényre.

valentine 1x01

A sorozat fura alapkoncepciót kapott. Lényegében arról lenne szó, hogy vannak a görög mitológia istenei, akik közöttünk élnek. Tisztára, mint a hétköznapi emberek élik az életüket azzal a különbséggel: egy részük azzal van elfoglalva, hogy összehozza az egyes halandókat egymással. Természetesen, ez nem mindenesetben úgy alakul, ahogy ők azt elképzelték.

Itt álljunk meg egy pillanatra. Októberben volt a sorozat premierje. Ha akkor néztem volna meg, talán cseppet se hasonlítgatnám a Cupid-hoz, ami csak idén márciusban mutatkozott be. (Nekem nagyon bejött, de tess inkább lehordta.) A kettő között rengeteg a hasonlóság, ugyanis mindkettőben a szerelem és az ókori isten(ek) kap(nak) szerepet. A technikájukra térnék ki. A Cupidban elvettét Cupidunk fegyvereit, csak szavakkal és tettekkel tudja összehozni a párokat. Nos, valami ilyesmi volna itt is, azt leszámítva, hogy az elején a csóka pisztollyal bolondítja meg a nőcit, akivel éjjel lefeküdt. Érdekes szitú, kicsit kavbolyosra sikerült a jelent.

valentine 1x01

Ha kettőjük között kellene választanom, akkor egyértelműen a Cupidra esne a választás. Szó sincs diszkriminációról, csak éppen helyén van a humora. A Valentine-ba is megpróbálkoztak a poénossággal, főleg Rober Baker karakterére kihegyezve, viszont koránt sem hozza azt a szórakozási faktort, mint Bobby Cannavale.

A szereplők között persze szép számmal találhatunk hírességeket. Jaime Murray – akit a Dexterben szerethettünk meg – mellett ott van Kristoffer Polaha (Miss/Guided), Patrick Fabian (Big Love), valamint az emlegetett Robert Baker. Számomra a legnagyobb csalódást mégsem ők, hanem Autumn Reeser okozta a szereplésével. Gondolom, Taylor karakterét a The O.C.-ból olyan könnyedén senki se felejtette el, de hozhattam példának a Complete Savages-t is.

Részemről ennyi elég volt. Bőségesen! Az esélyt megkapta, de inkább a Cupid mellett teszem le a voksom, ha romantikus vígjátéksorozatot akarok nézni, merthogy az volna. A The CW nyáron leadta az utolsó részeit, tehát mind a 8 epizódja fellelhető az interneten.

Premier: 2008/10/05
Írta: Kevin Murphy
Rendezte: Kevin Dowling
Nézettség: 1.10 millió (#20), A18-49: 0.4 (#T20)

Szerintem: 1/5


free web stats