Community – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 11, 20:13-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Pilot témába.

Tegnap este már bepromoztuk a blogon, hogy kiszivárgott feltette az NBC a FaceBook-ra (! nem az NBC.com-ra vagy a Hulu.com-ra) Community profiljába a sorozat pilot epizódját, amit 72 órára osztott meg. (Az egészben a legkülönösebb, hogy most, amikor néztem 83 órán volt a számláló. Érdekes?! Talán mégsem terjed annyira az információ, mint azt szerették volna?) Sebaj, FERCSA-nak egyetlen órácska kellett ahhoz, hogy meghonosítsa a GuruTube-on. Tehát, akár Ti is megnézhetitek, ha van rá késztetés.

Community - 1x01

Kezdeném az alapkoncepcióval, amitől nem dőltem hanyatt: Egy harmincas éveiben járó pasi úgy dönt, hogy újfent belekóstol az iskolai életbe. Ez alatt, valamiféle közösség főiskolára (community collage) tessék gondolni, ahova mindenkit felvesznek. Nincs sok határ, legyél bárki – akár öregúr – az se számít. És kb. ennyi. Az odajárok életére hegyeződik ki teljes mértékben, főleg hogy egykamerás szitkomról van szó, amitől sokat ne várjunk.

Ezzel együtt négy 2009/10-es újoncot láthattunk (Glee, Sons of Tucson, The Cleveland Show), de Community áll legtávolabb a szívemtől. Siralmas. Az első kérdésem Fercsa felé a következő volt: Ez tényleg szitkom akar lenni? …merthogy a humorfaktorja teljesen nincs rendjén. Mintha valami kábeles 25-30 perces drámát láttam volna, amely a mindennapi gondokkal foglalkozik. Semmi hangosabb kacaj, semmi mosolygós jelenet. Kész! Ha a The Cleveland Show-t leszavaztam, akkor a Community-vel nem is tudom mit kellene tennem, mert egy pilot átdolgozásra nagyonis megérett. Dobnám vissza az egészet az íróknak és könyörögnék a My name is Earl feltámasztásán. (Hiába hagyta el magát a sorozat, ezt überelni tudná.)

Már májusi upfrontja kapcsán se voltam elragadva tőle, pedig aztán Garrett Donovan és Neil Goldman kapott helyet a showrunner-i posztban, őket meg szeretjük, mert a Scrubs által kiemelkedő munkát tettek le az asztalra. De mit sem ér, ha nincs rendben az újonc. A készítők között két Arrested Development-es van ott: Joe Russo és Anthony Russo, azaz a Russo-fivérek.

community-cast_006

Kiábrándító a helyzet. Sajnálom, pedig aztán milyen időpontot kapott… Van egy olyan érzésem, hogy a 30 Rock előbb fog érkezni, mint azt kihirdették júniusban. Ugyebár a The Office fogja felvezetni, amiért azért jó számára, de ha idő előtt „megbuktatja a The Jay Leno Show-t” az hamar a vesztéhez vezethet. A sztorija alapján egyáltalán nem vett meg. Csakis a szereplők miatt fogom bepróbálni a második részt, azonbelül is a csajok miatt, mert egy pár jó főszereplőbigét összeszedtek bele. (Teljes évad berendelésre ne számítson.)

Netre kerülés: 2009/08/10
Premier: 2009/09/17
Írta: N/A
Rendezte: N/A
Szerintem: 1.5/5

free web stats