‘Til Death – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 25, 2:15-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Pilot témába.

Leültem elé. Bizony! Megadtam neki az újabb esélyt, amit már korábban eljátszott, de mondom, hogyha már láttam, akkor legyen egy kritika a pilot epizódjáról, csakhogy tudjátok: Én miképpen látom a dolgokat.

Szitkom a 2006/07-es idényből, ami megkapta a túlélőknek járó kitüntetést. Nehéz lesz úgy írni róla, hogy ne tudnám a jövőjét, ugyanis ősszel kezd bele a negyedik évadjába. Ejha. Erre senki se gondolt szerintem annak idején. Hova fejlődik a világ? Mi van veled róka (=Fox)? Miért mondok ilyeneket? …mert megvan a története a sorozatnak. Minden esztendőben egy nagy mázlival bezsákolta magának a folytatást. Ezt csinálja valaki utána. Így már elgondolkodik az ember, hogy bele kellene nézni a további részeibe, hiszen nincs kizárva a változás, ahogy a változatlanság sem.

2006_til_death_tv_series_wallpaper_001[1]

A sorozat középpontjában két család foglal helyet. Az egyik egy idősebb (Stamm-ék), évtizedes együtt léttel bíró, míg a másik egy fiatalabb (Woodcock-ék), akik mégcsak hetesek. A fiatalabb az idősebb mellé költözik. A férj egy iskolába dolgozik. Hamar összebarátkoznak, főleg azért is, mert egymás szomszédságában élnek.

Hol a csavar? Hát nagyon sehol sem, mert ez úgy unalmas, ahogy van. Woodcock-ék élik a friss házaséletet, ahol még a vita nem éppen van napi renden. Stamm mindig emlékezteti, hogy mi fog történni vele, ha meghoz egy döntést, hiszen már benne van egy ideje a házasélet útvesztőjében. Láss csodát, mindig igaza lesz. (Pl.: Jeff venni akar egy billiárdasztalt. Felesége, Steph az elején csak viccen véli, aztán elő jönnek azok a „beszólások”, érvek, amelyeket előzőleg vázolt fel Eddie neki látatlanban, mintha megtörtént volna vele is.)

Szórakozási faktor nem az igazi. Erőltetik a nevetést, amit nem szeretek. Sok ilyen szituáció van. Túl sok, ami már-már sokk a végére. A legidegesítőbb talán, amikor a gyerekeket bevágják az iskolából egy-egy jelenet erejére, hogy nyilatkozzanak a jövőjükről, hogyan képzelik el a leendő partnerükkel. Na ezt teljesen felesleges volt beletenni. Teljesen érdektelen.

Szereplőkkel mi a helyzet? Brad Garrett teljesen rendben van. Nehéz ilyen emberrel elégedetlen lenni, hiszen az Everbody Loves Raymond-ban bizonyított. A többieknél kezdődik a probléma. Eddie Kaye Thomas helyére nyomban mást kerestem volna. Nem neki szánták ezt a szerepet. Bárki ránézésre megmondja. Joely Fisher és Kat Foster talán hasonló alakítást nyújtott. Kat-tel is részben helyén van, de csak részben. Valahogy ők sem az igaziak, viszont feltételezem, hogy mindezt az alacsony színvonalnak tudható be, részemről.

Mint azt olvashattátok: Igazi túlélőről van szó. Minden évben összejött neki. Hol az American Idol, hol az írók sztrájkja, hol pedig a mérföldkő. Tetszik tudni, a negyedik évad a bű vős 100. rész miatt lett berendelve. Ha az nincs, talán ez a kritika sincs. Belelesek a folytatásba egy-két évad erejére, ha lesz elég erőm hozzá, de 6 epizód után jelenpillanatban NINCS!

Szerintem: 1/5

free web stats