Southland – 4 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 29, 15:47-kor a(z) Southland témába.

Az unalom nagyúr! Tegnap este megfogott a Southland olyannyira, hogy a pilot epizódját követően megnéztem a 4. részéig. Kíváncsi voltam, miképpen fog teljesíteni a light-os The Shield-koppintást, amit sohasem fog lemosni magáról. Egy valamiben biztos vagyok: Ennek a sorozatnak tényleg jobb (!) helye lenne a kábel részlegen. Túl vagyok az évad felén, de semmi változást se észleltem a pilothoz képest, pedig aztán három rész alatt sok mindent csiszolhattak volna.

vlcsnap-258711

A legnagyobb problémám (még mindig!) a káromkodások kisípolása, ami mostanra nagyon idegesítővé vált. Főleg, hogyha nem tudod: Mit akar mondani szerencsétlen színész. Melyik szóval akarja magát kifejezni. Több alkalommal előfordult, hogy káromkodós becézéssel neveztek nevén egy tagot az utcán, de csak egy sípszó hallatszott ekkor. Ha valaki egyszer benevezne a DVD megvásárlására, akkor mindenképpen javaslom neki, hogy várja meg a rendezői/vágatlan verzió megjelenését, amelyben ezt javították, mert részemről ez mostantól mínuszpont a sorozatnak.

A szereplőkkel barátkozom. Egyre többet tudok, persze a névmemóriám több esettben kihagy, de ezt leszámítva az arcok rögződtek bennem. Igazából már a harmadik rész alkalmával tudtam, hogy ki-melyik részlegen foglal helyet és ki a társa. Még sincsenek annyira sokan, mint az az elején leszögeztem, inkább csak a bőségzavarára fognám kijelentésemet.

vlcsnap-246177

Egyre több kérdésre kapjuk meg a választ. Végre! Mindig is kíváncsi voltam, mi a sztorija Ben Sherman karakterének. Mint az később kiderül, nem sok újdonságot raktak hozzá a The O.C.-s szerepéhez. Ez most ironikusan hangozhat, de szó sincs erről, inkább arról, hogy Ben-nek nem volt könnyű gyermekkora (ebben a sorozatban sem). 10 éves korában olyan dolgoknak volt szemtanúja, ami gyökerestül megváltoztatta az életét. Lényegében, az akkori tettek vezették életcéljához, azaz hogy legyen rendőr és ezek mással ne fordulhassanak elő.

Igazából mindenkinek van valamilyen titka. Valaki a házasságával bajlódik, mert kiidegeli a neje hülye szokásaival; valakinek őszintének kell lennie azzal, akit a legjobban szeret; valakinek pedig, el kell felejtenie a múltját és a jövőjére koncentrálnia. Ezért is tartottam jó dolognak belevinni a magánéletet, ha az nem ülteti le a szórakozási faktor, mert most komolyan: Kinek van kedve hallgatni az állandó veszekedést? Na ugye!

vlcsnap-292424

Az ügyekről is essen pár szó. A pilot kritikában nem említettem, de ez nem olyan sorozat, ahol egy epizódban egy – maximum kettő – ügy kap helyet és az epizód végén végleg lezárják. A bevezető részben lelőnek egy feka kisfiút. (Rémlik?) Nos, az a lány, aki segít a rendőröknek még a harmadik epizódban is feltűnik. (Vajon a folytatásban látni fogjuk még?) Ezen kívül, mint a járőrős zsernyákoknak, ki kell vonulniuk civakodó házaspárokhoz, valamint olyan örültekhez, akik csak a macskájukat akarják leszedetni a fájukról. (A valóság persze az, hogy a csóka beszív és lát dolgokat.)

Vannak eléggé extrém ügyek. Ezek a kedvenceim. Minden részben elsütöttek egyet-egyet, már csak ezért érdemes lesz belekóstolni. Mondok egy példát. Adott egy nagyon menü feka csákó, akinek az étkező része egy medence alatt van, ahol a lányok úszkálgatnak. Pár csaja megfujja a járgányát, de neki nem ez a legnagyobb problémája, hanem, hogy magukkal vitték a kutyáját és arra kéri a rendőreit, hogy hozzák neki vissza. Aztán ott van a filmrendezős csóka, akinek sikerült az egyik rendőr bizalmába férkőznie. A mosolygás garantált.

vlcsnap-295551

Jól van összerakva ez a sorozat. Még mindig ezt mondom, ellenben egy idő után kezd snasszá válni. A vicceket megszokjuk, a sok sípolás az agyunkra megy. Már csak a titkok tarthatják a lelket bennünk. Fogalmam sincs, de a maradék részt még a hétvége folyamán le szeretném tudni. Erősen 3/5 volt mindegyik epizód.


free web stats