Emlékeztető: Párbaj

 
Beküldte: Kanyecc 2009 August 31, 18:02-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 19:30-tól a Tv2 műsorán: Duel – 1×01.

Kezdeném a nagy kérdéssel: Sikerül a Tv2-nek maradandót alkotnia? Újabb vetélkedővel rukkol elő a hazai országos csatorna. Mi örülnénk is neki, hogyha hosszú életűek lennének, de a statisztika mást mutat. Több – Amerikában és Angliában rangosabb – koncepciót sikerült földre kényszeríteniük. (Köztük: az Áll az alkut (Deal or no Deal), az Okosabb vagy, mint egy 5.-es?-t (Are You Smarter Than a 5th Grader?) vagy a Popdarálókat (Singing Bee).)

A Párbaj mozgatórugója egyértelműen: Vágó István. (Ugyebár távozott az RTL Klub-tól pár hónappal ezelőtt és a Tv2 egyből lecsapott rá.) Jó hogy, hiszen egy elismert kvízműsorvezetőről beszélünk, aki megannyi Legyen Ön is milliomost tudhat a háta mögött, arról nem beszélve, hogy Sebestyén Balázzsal párosítva a Pókerarc másik kulcsfigurája volt.

Július 2-án jól kiveséztük a témát. Az átszerződtetéstől volt híres a magyar bulvár, köztük: a Bors, az Origo és a Blikk, de hozhatok még egyéb példát. A lényeg, hogy nagyon hallgatnak a fizetés felől. Azt se feledjük el, hogy Vágó ’99-ben távozott tőlük, szóval egy évtized után újra „hazatalált”. Már csak az a kérdés, megérte-e? Mi biztosra vesszük, hogy a hét nyolc szemjegyű fizetése adott. Nem is kételkedünk, de ettől függetlenül az Okosabb vagy, mint egy 5.-es? is vérzett Till Attila vezetésével, aki hajdanán a Big Brother-rel vált népszerűvé.

A lényeg, hogy Amerikában nem volt nézett. Ez tény! Két évadot élet meg, de azt is vergődve. Ekkor mondta azt az ABC, hogy köszönjük, ennyi elég volt belőle. Idehaza persze mindig más színben tűntetik fel az ilyesmit. Kíváncsian várjuk a heti nézettségi számait, főleg, hogy az RTL Klub-os Vacsoracsata lesz a főellensége.


free web stats