Az ABC seper a legjobban

 
Beküldte: tess 2006 December 1, 17:48-kor a(z) Hírek témába.

Mivel itt van December 1-je, ideje értékelni a November Sweeps-t, ami elég nagy csatározásokat hozott.

Az élen ezúttal az ABC végzett, ami elég szép eredmény, ha figyelembe vesszük az elmúlt évek adatait. A csatorna a sikereket leginkább a Desperate Housewives-nak, a Grey’s Anatomy-nak, a Dancing With the Stars-nak, a Lost, és az év egyik nagy durranásának az Ugly Betty-nek köszönheti. A Sweeps legjobb sorozata ezúttal egy reality lett a Dancing With the Stars személyében, aminek a fináléját több mint 27 millióan látták. Amúgy az ABC nem panaszkodhat, hisz eddig nem törölte egyetlen sorozatot sem, holott neki is vannak gyenge húzásai. Itt természetesen a két méregdrága újoncra a The Nine-ra és a Six Degrees-re gondolok, amik cseppet sem a várakozásoknak megfelelően teljesítenek.

A második helyezett ezúttal a CBS lett, ami természetesen a Helyszínelőkkel operált. Viszont ebben az évben megtörtént a nagy tragédia, hisz a verhetetlennek hitt CSI-t egyszerűen lenyomta pár gizda doki jelölt Seattle-ben. Ellenben a premierek terén elég szépen teljesített a csatorna, hisz meglepetésre a Jericho elég rendesen befutott. Anno a kutya sem gondolta volna, hogy megéri az első pár részt erre, most már 1 évadja tutira van. A másik relatíve sikeres újonc a Shark lett, de itt ki kell hangsúlyozni elég keményen a relatíve szót. Persze a sikerek mellett elég rendesen voltak bukták is a csatorna háza táján. Gondolok itt a Waterfrontra, ami a nagy nevek ellenére még a premiert sem érte meg. Aztán jött hamarosan a következő cancel a Smith is, ami hasonlóan nagy neveket és alacsony nézettséget produkált. Valamint ne feledkezzünk meg a nemrég száműzött agysebész gárdáról sem a 3lbs személyében.

A harmadik helyen elég szoros versenyben ugyan, de az NBC végzett, ami mondhatni elég gyéren szerepelt. Az egyetlen átütő sikere ezúttal egy premier sorozat a Heroes, ami egyből meg is kapta a teljes évados berendelést. Ellenben a csatorna követte el az idény első tényleges cancel-jét is a Kidnapped-nek hála. Valamint ne feledkezzünk meg a sokáig csak a szakadék szélén táncoló Friday Night Lights-ról és a Studio 60-ről. A sorozatok végül megkapták a teljes évados berendelést, de valljuk be elég rendesen rezget a léc. Mondjuk ha a csatorna meglépi a cancel-eleket, akkor kb a FOX szintjére süllyedt volna.

Gondolom már mindenki sejti, ki a negyedik helyezett, hát persze hogy a FOX. Talán a legígéretesebb sorozatokkal indult melyeket sorra meg is buktatott. A Vanished már most cancel, a Justice és a Standoff pedig még küzd az életért. Csupán két életképes sorozat volt a House és a Prison Break, amik szinte mindegyik sorozattal találkoztak már. Persze hamaorsan jön a január és vele együtt a 24 meg az American Idol, de ez akkor is nagy bukta volt.

És a végére az év buktája a CW maradt. Anno az év híre volt a WB és a UPN egyesülése, ami végül elég rendesen megbukott. Egyetlen premier sorozata volt a Runaway, ami szépen cancel is lett. Az egykori WB sorozatok sem teljesítenek valami fényesen, hisz a premierek messze elmaradtak az előző évi adatoktól, holott akkor még csak netleten futottak. Hát gyér egy jövőkép az fix. Az egyetlen sikernek mondható koncepció az America’s Next Top Model volt, de leginkább ez is csak a korcsoportokon belül.

Hát mit ne mondjak kissé gyér egy kezdés volt ez a mostani szezon, hisz két csatorna totál bebukta (FOX, CW), egy még küszködik (NBC) és van ugye a maradék kettő. Ezek közül az egyik rivalizálna (CBS), de kissé gyér a mérlege a listavezetőhöz képest (ABC).
(dölt betűvel a csatornák siker sorozatai vannak)


free web stats