Modern Family – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 9, 15:37-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Pilot témába.

Divatja múlt a szivárgásnak. Az idei év eléggé nyögvenyelősen indult. Nemcsak hogy sok újonc debütál szeptember folyamán, de még ott vannak a visszatérő sorozatok, amelyeket szintén szinten kellene tartanunk. Az NBC után az ABC volt a jófej, mert az egyik amerikai sorozatos oldallal lepacsizva – pár nap erejére – elérhetővé tette a Modern Family pilot epizódját, ami majdcsak pár hét múlva startol el.

Miért pont őt? – Tenném fel a kérdést az ötletgazdának, hiszen oly sok jó koncepció érkezik: a Flash Forward, a The Forgotten, a V és sorolhatnám… Ha mégis tippelnem kellene, akkor Ed O’Neil névét mondanám. Rém rendes család. Rémlik? Al Bundy karakterével beírta magát a sorozatok történelmébe, viszont erről szó sincs lesz a Modern Family esetében.

Ez egy olyan szitkom, amit érlelni kell. A pilot epizód nem győzött meg. Gyengének éreztem, sőt inkább a The Cleveland Show-ra tenném a voksom, ha döntenem kellene kettőjük között. Eltérő műfaj, mégis közös cél: Ültessük le a nézőket.

Dióhéjban: Az alapkoncepció arról szólna: fogj három családot és „hozd össze” őket. Phil (Ty Burrell) és Claire Delgado (Julie Bowen) 16 éve házasok és van három – Haley, Luke és Alex – gyermekük. Ott van Jay (Ed O’Neil) és Gloria Pritchett (Sofia Vergara), akik csak 6 hónapja. Nekik csak egy fiúk, Manny van. És a harmadik család a legfurább talán, hiszen Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) és Cameron (Eric Stonestreet) alakítja a melegpárt, akik örökbe fogadtak egy babát, egy vietnámit.

Modern Family

Folytatom. A poénok egyik része bejött, másik nem. Voltak jó jelenetek, adom alá a lovat, de hiába vagyok szitkom-sucker, mégsem fogott meg. Családi szitkomról van szó. Le se tagadhatná. Apró problémákból csináljunk óriásit. A készítők be szeretnék mutatni, hogy egyiknek se könnyű a helyzet, mármint családformának. Egykamerás, tehát interjúkat láthatunk menet közben, amikor egy-egy jelenetet: vagy megmagyaráznak, vagy elvonatkoztatnak. Kicsit a The Office-ot jutatta az eszembe. Feleslegesnek találom ezeket benne.

Legnagyobb meglepetést számomra az okozta, hogy nem Jay karakterétől dőltem a nevetéstől, hanem Phil-étől. Lesz egy pisztolyos jelenet, amiben fiát akarja „jó útra” téríteni azzal, hogy „szemet szemért, fogat fogért” elven megbünteti, csak éppen balul sül el.

Erősen közepes. Vannak kiugrási pontok, vannak mélypontok. Megtalálta az aranyközép utat, de ha a színvonalon nem javít, akkor részemről törlésre kerül. Mindenesetre a folytatásra benevezek. Három epizód alapján tisztábban lát az ember. Szerintem esélytelen az évad berendelése, de ne fessük az ördögöt a falra.

Netre kerülés: 2009/09/08 (Itt megnézhető)
Premier: 2009/09/23
Írta: Jason Winer
Rendezte: Steven Levitan, Christopher Lloyd
This entry has a rating of 2.5

free web stats