Live on Mars
LIVE ON MARS
Kategória: Krimi/Dráma
Premier: 2006. Január 9. BBC ONEA történet szerint Sam Tyler és társa egyb sorozatgyilkost üldöz, de sajna nem sikerül elkapniuk. Üldözés közben Samet elüti egy autó és ezzel minden megváltozik körülőtte. Visszautazik az időben a saját gyeremekkorába a ’70-es évekbe és most már itt kell bizonyítania nyomozói készségét.

1.08
Sam és a többiek egy autós üldözésbe keverednek a bookikkal, de végre sikerül nyomot fogniuk. Így jutnak el Sam apjához Vichez, aki többet tud mint ammenyit elárul. A csapat góréja Gene Hunt persze elég rendesen izmoskodik és így ismételten nyomot fognak. A nyomozás egy biliárd szalonban folytatódik, nomeg a korabeli házi pornók világában. Aztán még itt van Sam gyermekkori visszaemlékezése is, melyben az apja meggyilkol egy kislányt. Szóval ebbe az egy órába elég sok mindent benyomtak.
A történet képvilága és zenei hangzása zseniálisan tükrözi a kor szellemét. Bár a zene szerintem kissé halk, de szokatlan módon végig passzol a történethez. A történet kissé unalmas és vontatott egyes helyeken, de ez mondjuk köszönhető a 60 perces hosszúságnak, ami egyfajta angol szabvány. Másrészről a mentalitás ami igazán dominál, hisz a rész elején lévő autós üldőzés egyszerűen zseniálisan van megkombinálva és akkor az erdőben való futkározásról még nem is beszéltem. Szereplők terén a tipikus angolt kapjuk. Maximalista és arogáns karakterek jellemzik a sorozatot. Egyes karaktereket egyből megszeretünk, míg a többit rüheljük, de tudjuk, hogy szükség van rájuk.

Értékelés: 3/5
Kaphatna 4-et is, de ahhoz még fejlődnie kell, meg aztán egy órát kibőjtölni…

Criminal Minds
CRIMINAL MINDS – KRIMINÁLIS ELMÉK
Kategória: Bűnügyi/Thriller
Premier: 2005. Szeptember 22.

Egy FBI csoport nyomozásait követhetjük nyomon a legbetegebb bűntényekkel körítve. Ja és a beteg sorozatgyilkosok sem hinyozhatnak. A történet kissé ismerős, de a körítés merőben új.

1.01 – EXTREME AGGRESSOR
Egy sorozatgyilkos ismételten áldozatot szedet és ezt már az FBI sem hagyhatja figyelmen kívűn, így újra csatarendbe állítja elit csapatát. Ezzel a nagynevű Gideont is sikerül újra munkába állítani és egyből kezdődhet is a munka. A gyors személyiség jellemzés után hamar be is cserkészik az áldozatot. Azonban hamarosan rá kell döbbeniük, hogy a gyilkosságokat ketten követik el. Egy kisebb csava után aztán kiderül, hogy az egyik börtönőr áll az egész mögött és az ügy rögvest meg is oldódik.

Körül belül ennyi lenne a történet, ami nem sok újdonságot mutat. Egyszerű szál sok kis aprósággal feltúrbózva. Bátran kijelenethetjük, hogy Without a Trance és CSI keveréke a sorozat. De sikerült az alkotóknak valami újat is mutatni. A képi világ valami döbbenetesen komor és a szereplőkben is relytőzik valami plussz még. Ilyen pl Gideon múltja is Reid zsenialítása. Mellesleg a komor történettel egy kis érzéki humor is keveredik.

Értékelés: 4/5
Még korai lenne az egekig magasztalni a sorozatot, de első nekifutásnak nem is olyayn rossz. Az AXN ismételtn egy igényes sorozattal örvendeztetett meg bennünket.