Warehouse 13 – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 20, 13:56-kor a(z) kábelsorozat,Pilot témába.

A SyFy megajándékozott bennünket egy nyári light-os sci-fi sorozattal. A kritikusok a Bones kábeltestvéreként tartják számon, hiszen a szereplők karakterei között kísérteties a hasonlóság. A 13-as raktár pilot epizódját három felvonásban tekintettem meg. Tetszik tudni kétszer bealudtam rajta, de csak azért, mert győzött a fáradság.

vlcsnap-164304

Kellemes, nyári koncepciót tárt elénk a csatorna, ami leginkább az Eureka felüdült stílusára emlékeztet. Semmi vérbeli akció, viszont a kikapcsolódás garantált. Tényleg igazuk van a kritikusoknak, mert a karakterek többnyire a Bones-re ütnek. Mintha kapnánk egy másfajta sztorit, de ugyanazokkal a „szereplőkkel”. (Engem a negyedik évadjánál veszettül megvett magának a sorozat, így jó hogy folytatásra áll a mérce a WareHouse 13-nál.)

A történetet dióhéjban arról szólna, hogy van két ügynök, akik jól végzik munkájukat és vannak az elveszett ereklyék (jobb név nem jutott eszembe), amiket „vissza kell szerezniük”. A kormány titkos szervezetébe/csapatába helyezik át őket, hogy a folytatásban ezt a munkát végezzék nap, mint nap, de az átállás egyeseknek nehezen megy. Sok a kérdés, kevés a válasz.

vlcsnap-164037

A kezdésben volt némi akció, bármi kisülhetett volna belőle, viszont a 13-as raktárhoz érkezve már tudtam, mire kell számítanunk. Végülis innentől lopta be magát a szívembe. A készítők cselesen belefoglalták a Frigyládát a sztoriba, mivel ebben a bizonyos raktárban kap helyet. Megmutathatnák, már csak az izgalom fokozása miatt, de ez sajnos nem történik meg, helyette visznek bele gagyi effekteket, amitől elmegy az embernek a nézéstől a kedve.

A pilot epizód filmként is megállná a helyét. B-kategóriás filmként, hogy pontosabb legyek, de akár egy minisorozatként, amiben egy tárgyat vissza kell szerezni. Túl hosszúra sikerült a felvezetés. Simán meg lehetett volna 50-60 percre vágni.

Sokan lepontozzák az ilyen sorozatokat, mert megfeledkeznek arról, hogy a költségvetés jóval alacsonyabb, mint az országos csatornákon. Ez sok minden rovására megy. A szereplőkére mégsem éreztem. Saul Rubinek kapta meg a bogaras tudós szerepét, ami jó választásnak tűnt. Emeli a hangulatot jelenlétével. Eddie McClintock és Joanne Kelly alakítja a két ügynököt. Ellentétek vonzzák egymást. Határesetek! Leginkább Genelle Williams bemutatkozása tetszett a legjobban a szállásukon. Mindig olyan sejtelmes, olyan… franc se tudja, de bejön a stílusa.

vlcsnap-164923

Második évadja berendelve, illő lenne folytatni. Nagyvalószínűséggel egy epizód, egy ügy felállás fog érvényesülni. Hogy meddig húzhatja, arról csak Az elveszett ereklyék fosztogatói című sorozat árulkodhat, ami szép pályával rendelkezik ahhoz képest, hogy annyira nem voltam odaérte.

Premier: 2009/07/07
Írta: Jace Alexander
Rendezte: Jane Espenson, D. Brent Mote
Nézettség: 3.50 millió
This entry has a rating of 3

free web stats